Microscopen

Zonder microscopen zou de mensheid nog niet over de helft van de beschikbare kennis beschikken. De hoge vergrotingen die je kunt toepassen bij microscopen, heeft de mens door de eeuwen heen al veel wetenschappelijke inzichten geboden. Bij verrekijkerbestellen besteden we veel aandacht aan de diversiteit van ons assortiment. Daarom bieden we je zowel professionele microscopen voor wetenschappelijk onderzoek als basismodellen waarmee zelfs kinderen kennis kunnen maken met natuurlijke fenomenen.

Show Filters

Resultaat 1–16 van de 25 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–16 van de 25 resultaten wordt getoond

Konus microscopen

Konus microscopen herken je niet enkel aan het elegante en praktische design, maar ook aan de hoogkwalitatieve beeldweergave. In de uitgebreide collectie van Konus vind je zowel stereo- als studiemicroscopen, maar ook modellen met verstelbare armen en diverse soorten verlichting.

Byomic microscopen

De microscopen van Byomic zijn doorgaans van een iets lagere prijsklasse, maar dit doet niet af aan de kwaliteit. De Byomic LCD Deluxe biedt bijvoorbeeld een vergrotingsfactor van maar liefst 40x tot 1600x en een kristalheldere weergave op het lcd-scherm.

Toepassingen

Microscopen kunnen gebruikt worden voor allerlei verschillende toepassingen, afhankelijk van hun vergrotingsfactor. De basismodellen hebben een vergrotingsfactor tot 20x en deze zijn ideaal voor het bestuderen van vlinders en insecten, edelstenen en het werken aan elektronica. De sterkste microscopen daarentegen bieden een vergrotingsfactor van 100x tot zelfs 2000x. Deze zijn op hun beurt dus geschikt voor wetenschappelijk onderzoek van bloed, cellen, organismen en bacteriën.

Verlichting

Het spreekt voor zich dat gewoon daglicht niet altijd betekent dat je objecten goed kunt waarnemen. Daarom zijn de meeste van onze microscopen uitgerust met doorlicht (onderlicht) of oplicht (bovenlicht) of zelfs beide. Let er wel op dat modellen voorzien van halogeenverlichting qua warmte soms invloed uitoefenen op de stof die je wilt bestuderen. Kies daarom voor ledverlichting. Deze verlichting geeft namelijk weinig warmte af.

Twist-up oculairs

Brildragers hebben het niet altijd even makkelijk bij het gebruik van optische toestellen. Daarom zijn sommige van onze microscopen uitgerust met twist-up oculairs zodat je ook als brildrager comfortabel gebruik kunt maken van onze apparatuur.

Olie-immersie

Sommige van onze microscopen hebben speciale objectieven die je kunt gebruiken voor olie-immersie. Dit is een uitzonderlijke techniek waarmee een extreem hoge vergroting verkregen kan worden (100x de vergroting van het oculair). Op het moment dat de lens van het objectief de olie aanraakt krijg je een zeer nauwkeurig, vergroot beeld.