Leuke microscoop voor beginnende gebruiker
De Byomic Stereo Microscoop BYO-ST1 is een microscoop die uitermate geschikt is voor beginnende gebruikers. Deze oplicht-microscoop heeft een vaste vergroting van 2x en met de groothoekoculairen van 10x wordt een vergroting behaald van 20x.
Wanneer de twee meegeleverde AA-batterijen geplaatst zijn, kan door middel van de schakelaar de LED verlichting aangezet worden waardoor het onderwerp goed zichtbaar wordt.
De BYO-ST1 heeft een geïntegreerde tafel van 60 bij 60mm. Deze is voorzien van twee klemmen waarmee een preparaat op de juiste plaats gehouden kan worden.
Oculairen
Doordat de Byomic BYO-ST1 is uitgerust met twee groothoekoculairen heeft u een groot gezichtsveld en is de dieptescherpte uitstekend. Door een inkijkhoek van 45° kan er in een natuurlijke houding door de microscoop gekeken worden.
Toepassing Byomic Stereo Microscoop BYO-ST1
De BYO-ST1 is geschikt voor het bekijken van zowel postzegels en munten als het observeren van planten, insecten en andere kleine dieren. Ook voor het bekijken van mineralen en edelstenen of het werken met kleine elektronica en/of soldeerwerkzaamheden op een printplaat zijn voor deze microscoop geen probleem.
Met een andere set oculairen kan er een andere vergroting worden behaald. Deze microscoop maakt gebruik van oculairen met een diameter van 23mm.
Levering: 1x Byomic Stereo Microscoop BYO-ST1
2x WF10x Groothoekoculairen
2x AA-batterijen
1x Beschermhoes
Eigenschappen: Gebruik: Gesteente, Fossielen, Munten, Postzegels, Electronica, Insecten, Planten
Verlichting: Oplicht
Materiaal body: Kunststof
Focussysteem: Grof
Oculairen: 1 Paar WF10x Groothoekoculairen
Oculair diameter: 23 mm
Objectieven: 1 met 2x vergroting
Type objectieven: Achromatisch
Afmetingen: 130 x 100 x 235 mm
Gewicht: 700 gram
Batterijen: 2 x AA (inclusief)
Werkafstand (mm): 70 – 100 mm
Oogafstand (mm): 55 – 75 mm
Tafel: 60 x 60 mm
Vergroting: 20x
Soort kop: Binoculair