Luna Optics LN-G3-B50 nachtkijker
De Luna Optics LN-G3-B50 is een binoculaire dag- en nachtkijker uit de 3de generatie van digitale nachtkijkers. De kijker heeft een 50mm lens en een optische 6x vergroting, die met een digitale zoom tot 36x vergroot kan worden. Met een state-of-the-art AMOLED-Q display, laser rangefinder, 16.1 megapixel (!) fotorecorder en een kijkafstand tot wel 600m in complete duisternis biedt de LN-G3-B50 prestaties die ongeëvenaard zijn in de markt.
Welke kijkmodus ’s nachts wordt gebruikt is afhankelijk van de omgeving waar je bent, wat je precies wilt zien en op welke afstand je wilt kijken. Je hebt ’s nachts de keuze uit maar liefst drie opties:
– Night vision green: het bekende groene beeld voor algemene observaties ’s nachts, bijvoorbeeld in het veld of in het bos. Als je zover mogelijk wilt kijken, kun je het best deze modus gebruiken.
– Black/White: een zwart-wit beeld voor wanneer je zoveel mogelijk contrast nodig hebt, bijvoorbeeld voor het aflezen van teksten of kentekens op auto’s.
– Amber: een nieuwe, unieke kleurenmodus die een goudkleurig plaatje geeft. Deze modus kun je gebruiken wanneer je veel details wilt zien én een hoog contrast wil hebben. Vooral geschikt in situaties waarin er enige vorm van restlicht aanwezig is (bijv. bij zonsopkomst).
Welke optie je ook kiest, vergeet ’s nachts niet om de kleurfilters van beide objectieven af te halen, omdat deze infrarood- en omgevingslicht zullen tegenhouden.
Wanneer je zelf geen hand voor ogen meer ziet, dan pas komt de nachtkijker echt tot leven. De nachtkijker is namelijk voorzien van een krachtige infraroodstraler. Deze kun je gebruiken wanneer er amper of helemaal geen licht aanwezig is, bijvoorbeeld in een afgelegen bos. De IR heeft een onzichtbare 850nm straal en de gloed is alleen van dichtbij zichtbaar. Je kunt de infraroodstraal qua vermogen en qua hoek instellen.
Daarnaast heeft het apparaat ook een ingebouwde laser-rangefinder. Hiermee kan de afstand gemeten worden tot objecten, dieren of personen. Wanneer je in de nachtkijker kijkt zie je een ‘dot’. Deze kun je vervolgens op een object richten en de nachtkijker meet direct de afstand. De laser heeft een onzichtbare 905nm straal en een bereik van 10 tot wel 700m.
Overdag lijkt de LN-G3-B50 wel een 4K camera. Dit komt door de speciale ‘dag-modus’, het kleurenfilter en het AMOLED scherm. De kwaliteit die je met deze kijker overdag ziet, zal je bij geen enkele andere nachtkijker vinden. Dit betekent dus dat je het apparaat overdag kunt gebruiken als een digitale camera en als verrekijker. Ook in de schemering kun je zeer lang met veel details zien. En wanneer het te donker wordt schakel je over naar één van de nachtstanden, waarover je eerder al hebt kunnen lezen.
Het apparaat legt foto’s vast met een verbluffende resolutie van maar liefst 5360×3008 pixels (16.1MP) en neemt video’s op in 1080p met 60fps. Deze worden opgeslagen op de 8GB microSD-kaart en kun je met de microSD-stick overzetten naar jouw computer of laptop. De kijker beschikt over EIS (Electronic Image Stabilization) om trillingen te compenseren en onscherpte te corrigeren. Wanneer je veel opnames wilt maken, adviseren wij een stevig statief te gebruiken.
Via de gratis app ‘Roadcam’ kun je de LN-G3-B50 bedienen met jouw smartphone of tablet (voor Android en iOS). Zo kun je bijvoorbeeld live beelden bekijken op jouw smartphone. De kijker creëert zelf een Wi-fi signaal zodat je jouw apparaat kunt verbinden.
De nachtverrekijker is binoculair, wat betekent dat je er met twee ogen doorheen kunt kijken. Hierdoor is het erg comfortabel – ook voor langdurig gebruik – omdat je niet continu één oog dicht hoeft te knijpen. Je kunt het apparaat met de vier inbegrepen CR123A-batterijen tot wel 4-5 uur gebruiken. Je kunt de kijker ook van continuvoeding voorzien door deze te verbinden met bijv. een powerbank of laptop (via meegeleverde UBS-C kabel).
De nachtkijker is een onmisbare accessoire voor iedere veeleisende privé-gebruiker of professional, voor wie kwaliteit, kijkafstand en comfort cruciaal zijn. Je kunt de kijker gebruiken voor natuurobservaties, bijvoorbeeld omdat je wilt zien wat er ’s nachts in het bos loopt of omdat je onderzoek doet naar dieren. Maar het is ook een handig hulpmiddel voor navigatie, survival, jacht, beveiliging, reddingsoperaties of nachtfotografie. Omdat je deze nachtzicht-verrekijker ook probleemloos bij daglicht kunt gebruiken, kun je het overdag dus als digitale camera of verrekijker gebruiken. Vanwege de 6 tot 36x variabele zoom is de kijker voornamelijk geschikt voor middellange tot zeer grote afstanden.
Specificaties:
Kleur: zwart
Geslacht: unisex
Materiaal: staal, rubber
Afmetingen: 19 x 12,6 x 7,6 cm (L x B x H)
Gewicht: 980 gram
Voeding: 4x CR123A-batterij (inbegrepen)
Optische specificaties:
Vergroting: 6x tot 36x met digitale zoom
Lensdiameter: 50 mm
Megapixels: 16.1
Maximale detectie afstand: 1800m (onbewolkt, volle maan), 1200m (1/4 maan), 600m (complete duisternis)
Inhoud:
1 Digitale Binoculaire Dag- en Nachtkijker
1 Opbergtas met draagriem
1 Lensdoek
1 Daglicht-kleurenfilter
1 USB-C kabel
1 8GB MicroSD-kaart
1 USB-stick 2.0 met MicroSD-kaart-adapter
2 Objectiefdop
4 CR123A-batterij (niet oplaadbaar)
1 Handleiding
1 Garantiekaart
1 Full-color verpakking