Spotting scopes

Naast verrekijkers zijn er spotting scopes. Een spotting scope zit tussen een verrekijker en een telescoop in. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei maten. Met hun hoge vergrotingsfactor zijn ze ideaal voor het observeren van op grote afstand. Het zijn de perfecte instrumenten voor het bekijken van vliegtuigen, vogels en doelwitten een eind verderop . Zo schrik je de natuur ook niet af door te dichtbij te komen.

Show Filters

Resultaat 1–16 van de 32 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–16 van de 32 resultaten wordt getoond

Kowa Optics en Vortex

Koplopers in het hogere segment van spotting scopes zijn het Japanse Kowa en het Amerikaanse Vortex. Zij leveren formidabele verrekijkers met een ongeziene beeldkwaliteit. Kenmerkend aan de spotting scopes van deze merken is dat de body gemaakt is uit het lichte maar solide magnesium en overgoten is met een dun laagje rubber voor een uitstekende grip in de hand.

Konus en Outdoor Club

De spotting scopes van Konus en Outdoor Club zijn daarentegen ook zeer degelijke kijkers, maar voor een veel zachtere prijs. De spotting scopes van deze merken zijn ideaal voor recreatief gebruik of om kennis te maken met de natuur en voor gebruik op reis.

Vergrotingsfactor

Anders dan traditionele verrekijkers, bestaan spotting scopes slechts uit één kijkbuis. Dankzij het grotere objectief wordt er vaak ook veel meer lichtinval ervaren en begint de vergrotingsfactor vaak pas op 15x, vele malen hoger dus dan een originele verrekijker. Spotting scopes zijn dan ook geschikt voor het observeren van op grote afstanden. Omdat de vergroting makkelijk kan worden aangepast, is deze erg handig als je verschillende objecten in je vizier hebt.

Oculairs

Deze bovengenoemde vergrotingsfactor is voornamelijk ook afhankelijk van het gebruikte oculair. De spotting scopes van Kowa komen vaak zonder oculair, zodat je zelf kunt bepalen welke vergrotingsfactor je precies wilt toepassen. Deze hoogwaardige oculairs zijn dan ook afzonderlijk te kopen.

BaK-4 prisma’s

Het prisma is het hart van elk optisch vergroottoestel. Het gebruikte glasmateriaal speelt dan ook een doorslaggevende rol in de beeldkwaliteit. BaK-4 prisma’s staan erom bekend het meest heldere beeld weer te geven dat ook scherp is over de gehele weergave. Dit in tegenstelling tot traditionele BK-7 prisma’s die vaak onscherp zijn aan de randen. Al onze spotting scopes zijn voorzien van kwalitatieve BaK-4 prisma’s, multicoating op het objectief en zijn nagenoeg allemaal volledig water- en stofdicht. Ten slotte hebben de meeste van onze spotting scopes een statiefaansluiting, of is het statief zelfs inbegrepen.