Telescopen

De beste telescopen, geselecteerd voor jou

De eerste telescoop werd al ontworpen in de zeventiende eeuw. Vele eeuwen later zijn de telescopen, zoals we ze de dag van vandaag kennen, complexe optica. Met een professionele telescoop kun je activiteiten op grote afstanden waarnemen. Telescopen zijn geschikt voor sterrenkunde, het spotten van vogels, maar ook voor het bestuderen van landschappen. Sterrenkijkers komen tegenwoordig in alle soorten en maten, voor elke prijsklasse en alle doeleinden zijn er specifieke kijkers ontwikkeld.

Precies dit laatste is waar verrekijkerbestellen graag op inspeelt: wij willen je een breed assortiment aan telescopen aanbieden. Bij ons vind je zowel betaalbare hobbykijkers als nagenoeg professionele telescopen met elektronische sturing.

Show Filters

Resultaat 1–16 van de 273 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–16 van de 273 resultaten wordt getoond

Lenzentelescoop

Lenzentelescopen of refractors zijn de meest toegankelijke sterrenkijkers. Deze telescopen maken gebruik van twee lenzen voor een vergrote weergave: een objectieflens en een oculair. Afhankelijk van het verschil van de brandpuntsafstanden van deze twee lenzen, ervaar je een vergroot beeld. Door het scherpe beeld is deze kijker zowel geschikt voor sterrenkunde als voor gebruik op land. Echter, bij een lenzentelescoop wordt het licht gebroken, waardoor de lichtopbrengst hiervan vaak minder groot is dan bij een spiegeltelescoop.

Spiegeltelescoop

Een spiegeltelescoop of reflector breekt het licht niet, maar reflecteert het licht. Deze telescopen zijn zeer herkenbaar omdat ze een stuk korter zijn dan lenzentelescopen en een helderder beeld projecteren. Anderzijds is het wel belangrijk om te weten dat een spiegeltelescoop het beeld omdraait: het beeld wordt dus als het ware ondersteboven weergegeven. Om dit op te lossen kun je gebruikmaken van een omkeerprisma.

Maksutov-Cassegrain

Maksutov-Cassegrain telescopen zijn het neusje van de zalm. Een catadioptrische telescoop, ook wel Maksutov-Cassegrain, is een optisch systeem die de beste eigenschappen van de lenzen- en de spiegeltelescoop met elkaar combineert. Zo geniet je van de geweldige lichtopbrengst van een spiegeltelescoop in combinatie met een scherpe vergroting. Deze telescoop is vaak een stuk compacter en lichter dan de gemiddelde kijker, maar valt ook in een hogere prijsklasse.

Jouw ervaring staat centraal

Ons assortiment is samengesteld om voor iedereen de juiste telescoop aan te bieden: bij ons vind je zowel als beginner, maar ook als gevorderde de goede uitrusting. Bovendien hebben we speciaal voor jou alle telescopen geselecteerd die garant staan voor een onbeschrijfelijke ervaring. Al sinds het begin der mensheid spreekt het heelal tot de verbeelding, maar met onze telescopen is dit voor jou binnen oogbereik.