De Bresser 80/400 NightExplorer is licht en compact en daarom de ideale reistelescoop! Wil je naar de hemel kijken zonder storende lichtvervuiling dan moet je een plek zoeken waar het donker en helder is. En wat is er dan handiger dan een telescoop die je daarbij makkelijk mee kunt nemen?
In de praktische en comfortabele rugzak kun je de telescoop en de uitgebreide accessoires veilig en comfortabel vervoeren. Met de objectieflensdiameter van 80 mm en de 400mm-brandpuntsafstand, is de lichtsterke telescoop perfect voor het waarnemen van objecten met een groot oppervlak. Bestudeer het oppervlak van de maan of bewonder deep-sky objecten zoals open sterrengroepen of de populaire Pleiaden. Afhankelijk van het waar te nemen object, varieer je eenvoudig de vergroting met de drie meegeleverde oculairs. De 90°-omkeerlens doet het beeld rechtop en zijdelings correct lijken.
Oculairs
Ga op zoek naar je favoriete hemellichaam met de drie oculairs: met het 4mm-oculair krijg je een 100x vergroting. Het 12,5mm-oculair toont je de hemellichamen 32 keer zo groot. En met het 20mm-oculair bereikt de telescoop een vergroting van 20x.
Fotografie
Wilt je je vakantiewaarnemingen van de nachtelijke hemel vastleggen en uw familie, vrienden en kennissen ermee verbazen? Geen probleem! Met de smartphonehouder plaats je de camera van je telefoon optimaal boven het oculair voor unieke astro-opnames.
Montering
Je kunt de telescooptubus eenvoudig bevestigen op het stevige statief dat bij de set is inbegrepen. Voor het meest comfortabele zicht kun je de hoogte van het statief instellen tussen 73 en 160 cm. Om de draaiing van de aarde te compenseren, hoef je de reistelescoop alleen maar handmatig op de montering te zetten. Dus je oog dwaalt over het firmament samen met de Orionnevel, de maan en meer.
KENMERKEN
Compacte reistelescoop, ideaal voor onderweg
Optisch ontwerp: Achromatische refractor
Diameter objectief: 80 mm
Brandpuntsafstand: 400 mm
3 oculairs: 4 mm / 12,5 mm / 20 mm
Vergroting met accessoires inbegrepen: 100x / 32x / 20x
Incl. in hoogte verstelbaar fotostatief met handgeleider
Hoogte statief: 73 – 160 cm
Met praktische rugzak
90° omkeerlens voor een rechtopstaand en lateraal correct beeld
Incl. Smartphonehouder