Bresser Telescoop Solarix Az 114/500 Met Zonnefilter Aluminium/staal
Bresser Telescoop Solarix Az 114/500 Met Zonnefilter Aluminium/staal

Bresser Telescoop Solarix Az 114/500 Met Zonnefilter Aluminium/staal

275,00

Meer informatie

  • Vandaag besteld = Morgen in huis
  • Gratis verzending
  • 30 dagen bedenktermijn

Bresser Solarix AZ 114/500 telescoop
Deze starterset met telescoop laat niets te wensen over. De Bresser Solarix AZ 114/500 is een moderne astronomische telescoop, hier inclusief een uitgebreide accessoireset voor een speciale prijs. Het garandeert je een ongecompliceerde start en veel mogelijkheden om het universum te ontdekken. Laat u fascineren door de unieke ervaring van het observeren van de zon maar ook van de sterrenhemel! Met de Bresser Solarix AZ 114/500 presenteren wij u de eerste Newtoniaanse telescoop waarmee u veilig de zon kunt observeren. De speciale film “Solarlite” die in de zonnefilters van de telescoop is ingebouwd, wordt vervaardigd door het bekende bedrijf Thousand Oaks Optical in de VS en garandeert een volkomen veilig gebruik. Solarlite biedt de optische kwaliteit van een hoogwaardig glazen zonnefilter en de ongevoeligheid van een polymeer filterfilm.
Het was nog nooit zo gemakkelijk, goedkoop en vooral veilig voor het grote publiek om zowel de nachtelijke hemel als de zon met een telescoop te observeren. De speciale folie die erin is ingebouwd, beschermt het oog bij het observeren van de zon tegen infrarood, ultraviolet en zichtbaar licht. Alleen het “gedempte” licht van de zon, dat ongevaarlijk is voor de ogen, wordt doorgelaten en verschijnt als een prachtig beeld in het oculair. De veiligheid van dit filter is getest door een onafhankelijk testbureau.
En het beste van alles: met de eveneens bij de levering inbegrepen smartphonehouder kunt u eenvoudig foto’s maken van objecten die u met uw mobiele telefoon wilt observeren. De telescoop wordt ook volledig voorgemonteerd geleverd – hij is direct te gebruiken zonder te schroeven.
Uiteraard heeft de Bresser Solarix 114/500 ook alle optische vereisten voor astronomische waarnemingen aan de nachtelijke hemel. De meegeleverde accessoires bieden alles wat je nodig hebt om direct te kunnen observeren. De Newton reflector is snel gemonteerd en ingesteld met de uitgebreide gebruiksaanwijzing.
Specificaties algemeen:
Kleur: zwart/zilver
Materiaal buis: staal
Materiaal statief: aluminium
Hoogte: 145 cm
Gewicht: 3,5 kg
Specificaties telescoop:
Vergroting: 20 tot 111
Diameter lens: 114 mm
Brandpuntsafstand: 500 mm
Brandpuntsverhouding: 4.4
Diameter oculairhouder: 31,7 mm
Oplossend Vermogen: 1,21 boogseconden
Type montage: azimutaal
Batterijen: 1x CR2032, 3V (inclusief)
Inhoud:
1 Optische buis
1 Azimutale berg
1 Aluminium statief met driepootspin en oculairhouders
1 Lens zonnefilter
2 Oculairs (31,7 mm / 1,25 inch): K-9 mm, K-25 mm
1 2-weg Barlow-lens
1 Smartphonehouder voor het maken van foto’s
1 Kleurfilterset 1,25 inch (rood, groen, blauw, geel) diam. 31,7 mm (1,25 inch)
1 HD WIFI camera Ø 31,7 mm (1,25 ”) Android + iOS
1 ASTRO R-LITE roodlicht zaklamp
1 Astronomiesoftware (als webdownload)
1 Smartphone houder voor verrekijker etc. telescoop
1 Handleiding