Explore Scientific – Optolong 2″ – L-eNhance Deep-Sky Luchtvervuilingsfilter voor Telescoop

206,10

Meer informatie

  • Vandaag besteld = Morgen in huis
  • Gratis verzending
  • 30 dagen bedenktermijn

L-eNhance filter voor deep-sky nebulafotografie vanuit de stad
De gestage uitbreiding van steden en de daarmee gepaard gaande lichtvervuiling door steeds meer kunstmatige lichtbronnen zijn een groeiend probleem geworden voor alle astrofotografen. De gebruikelijke oplossingen hiervoor kunnen duur zijn en omvatten de aankoop van een monochrome camera, diverse soorten smalbandfilters en een filterwiel.
Vooral met goedkope Newtontelescopen, ED-refractors met dubbele lens of zelfs achromaten openen de L-Pro filters geheel nieuwe mogelijkheden voor het maken van astronomische foto’s van hoge kwaliteit, zelfs buiten de heldere stad. CMOS-camera’s kunnen dus zelfs beelden leveren die bijna net zo zijn als monochroomcamera’s. Deze nieuwe generatie filters maakt het mogelijk om verbazingwekkende astrofoto’s te maken direct vanuit de stad met al zijn kunstlichtbronnen. De smalle-bandtransmissie voor de golflengten van O-III, H-bèta en H-alfa en de bijna volledige verzwakking van de interfererende lichtbronnen maken dit in de eerste plaats mogelijk.
L-eNhance beschrijving
L-eNhance biedt een economische en praktische oplossing voor astrofotografen. Het is een driebands doorlaatfilter, ontworpen voor DSLR (digital single lens reflex), kleuren CMOS- en monochrome CCD-camera’s. Het gebruiksgemak en de kosteneffectiviteit van dit filter stellen amateurs in staat een breed scala van astronomische beelden vast te leggen, zelfs in gebieden met veel lichtvervuiling. Wij zijn van mening dat het ontwerp van ons L-eNhance filter een technische innovatie onder de filters is. Het isoleert effectief de H-alfa, H-bèta en zuurstof III nevel emissielijnen en bereikt een maximale transmissie van tot 90%. De prestaties van dit filter leveren beelden op die anders niet mogelijk zouden zijn door de negatieve invloed van de met licht vervuilde hemel.
Hoofdtoepassingen en prestaties
Deze nieuwe generatie filters maakt het mogelijk om verbazingwekkende astrofoto’s te maken direct vanuit de stad met al zijn kunstlichtbronnen. De transmissie over een smalle band voor de golflengten van O-III, H-bèta en H-alfa en de bijna volledige verzwakking van de interfererende lichtbronnen vereisen noch zeer grote noch uiterst dure telescopen. Nee, vooral met goedkope spiegeltelescopen, dubbellens ED-refractors of zelfs achromaten ontstaan in combinatie met deze filters geheel nieuwe mogelijkheden voor het maken van astronomische beelden van hoge kwaliteit. Bovendien kunnen CMOS-kleurencamera’s met behulp van deze filters een beeldkwaliteit leveren die in de buurt komt van CCD-monochroomcamera’s.
WAARSCHUWING: Deze nevelfilters zijn niet geschikt voor observatie van de zon. KIJK NIET NAAR DE ZON MET DIT FILTER. U zult BLIND worden als u geen acht slaat op deze waarschuwing.
Coatingtechnologie
Het L-eNhance filter heeft een meervoudige antireflecterende coating op het optische substraat. Het L-eNhance filter maakt gebruik van een precisiecoating op basis van ion deposition coating technologie. Dit garandeert duurzaamheid en krasvastheid, en stabiliteit op de CWL (centrale golflengte), die niet wordt beïnvloed door temperatuurschommelingen. Absolute precisie en homogeniteit van de coatings, alsmede maximale waarden voor transmissie in de passband en optische dichtheid in het off-band bereik zijn gegarandeerd voor alle filters.
KENMERKEN
Professionele fotografische filter voor astronomie
Verbetert het contrast bij het fotograferen van emissienevels
Ideaal voor het onderdrukken van extreme lichtvervuiling
Voor het maken van foto’s, zelfs vanuit steden met veel lichtvervuiling
Driebandsfilter met hoge transmissie van de O-III-, H-bèta- en H-alfa-lijnen
Vereist geen zeer grote of extreem dure telescopen
Uitstekende resultaten, zelfs met goedkope Newtontelescopen, ED-refractors met dubbele lens of zelfs achromaten
CMOS-kleurencamera’s kunnen een beeldkwaliteit leveren die die van CCD-monochroomcamera’s benadert
Uitgebalanceerde kleuren voor een natuurlijk beeldresultaat
Diameter: 2,0 inch / 50,8 mm
Schroefdraad: M48x0,75 mm
Geselecteerd optisch glasmateriaal
Spectrum: 380-750 nm
Oppervlaktekwaliteit: 60/40 (zie MIL-O-13830)
Fijn optisch gepolijst glas om te zorgen voor een nauwkeurig 1/4 golffront en maximaal parallellisme over beide oppervlakken
Hoge transmissie bij de belangrijkste emissielijnen van de nevel (d.w.z. H-alfa 656 nm, OIII 496 nm & 500 nm en H-bèta 486 nm)
LEVERINGSOMVANG
L-eNhance filter (1)
Stofhoesdoos (1)