Warmtebeeld camera

Warmtebeeld camera’s kun je inzetten om de positie van bepaalde objecten te bepalen. In een koud jachtgebied zal je op deze manier snel opmerken waar wilde dieren zich schuilhouden, gezien de lichaamstemperatuur van een dier steeds hoger zal liggen dan de omgevingstemperatuur.

Show Filters

Resultaat 1–16 van de 44 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–16 van de 44 resultaten wordt getoond

Verschillende merken

Warmtebeeldcamera’s zijn er van verschillende merken. Deze merken hebben allen hun eigen unieke kenmerken. De meest bekende warmtebeeldcamera’s zijn van:

  • Fluke: een warmtebeeldcamera van Fluke staat voor stevigheid, betrouwbaarheid en nauwkeurigheid. De camera’s zijn gebouwd voor dagelijks gebruik en voor verschillende omstandigheden.

  • FLIR: dit merk maakt gebruik van zijn eigen MSX-technologie. Hierdoor kunnen warmtebeelden gecombineerd worden met het werkelijke zicht. Dit levert een gedetailleerd beeld op.

  • Testo: staat bekend als het merk dat warmtebeeldcamera’s aanbiedt met een hoge resolutie, waardoor het meten van grotere ruimtes mogelijk wordt.

Toepassingen

Het voordeel van deze camera’s is dat ze geen gebruik hoeven maken van licht om een beeld te projecteren, maar enkel van de temperatuur van verschillende objecten. Daarom zijn warmtebeeldcamera’s ook zeer populair voor het jagen in mistige omstandigheden, maar ook gedurende de nacht en andere zeer slechte omstandigheden. De camera’s worden ook vaak gebruikt voor algemene observaties en door de brandweer. Camouflage wordt dus steeds doorprikt,gezien lichaamstemperatuur niet gemanipuleerd kan worden. Warmtecamera’s worden ook vaak gebruikt in de bouwsector. Op deze manier is het mogelijk om na te gaan welke delen van het huis het minst goed geïsoleerd zijn en waar de warmte het huis precies verlaat.

Warmtestraling

Warmtestraling of infrarood is niet waarneembaar voor het menselijk oog, maar is door middel van bepaalde sensoren en elektronica wel waar te nemen met een warmtebeeldcamera. Elk punt krijgt door de opgevangen warmtestraling een bepaalde kleur en op deze manier wordt een foto geprojecteerd met stralingen die je wel met het blote oog kan zien..

InstAlert

InstAlert is een samenvoeging van Instant en Alert. De infraroodcamera’s van FLIR zijn uitgerust met deze speciale techniek die het meest warme object in de hele weergave knalrood weergeeft. Hiermee is het dus nog beter dan ooit mogelijk om mensen en dieren op te sporen in de slechtst mogelijke omstandigheden.