Bresser Wave Verrekijker – 12×50 – Waterdicht – Met UR-coating

194,00

Meer informatie

  • Vandaag besteld = Morgen in huis
  • Gratis verzending
  • 30 dagen bedenktermijn

De Bresser Wave Serie bestaat uit hoogwaardige allround verrekijkers. De Wave Serie is met stikstof gevuld en daardoor waterproof. Dit voorkomt beslaan van binnenuit. De Wave 12×50 geeft een vergroting van 12x. De objectieflensdiameter van 50 mm laat voldoende licht door in de compact gebouwde dakkantverrekijker. De volledige multi-coating vermindert reflecties aanzienlijk en verhoogt bovendien de lichttransmissie tot 95%. Tegelijkertijd zorgt het hoogwaardige BaK-4-glasmateriaal (bariumkroonglas) voor een goede detailresolutie en kleurgetrouwheid. De extra UR-coating op het prisma zorgt voor een helderder en duidelijker beeld. Deze verrekijker maakt het observeren gemakkelijker. De afstand tussen de oculairlenzen en de ogen kan comfortabel worden ingesteld met de twist-up oogschelpen. In combinatie met het verhoogde oogpunt van de LE-oculairen blijft het volledige gezichtsveld van de verrekijker zichtbaar, zelfs door de bril. Verschillen in het zicht van het rechter- en linkeroog kunnen snel en eenvoudig gecompenseerd worden met de dioptriecorrectie. Met het robuuste metalen centre drive scherpstelsysteem kan het beeld soepel en snel scherpgesteld en gecorrigeerd worden. De verrekijker is gevuld met inert gas om te voorkomen dat de lenzen beslaan. Mist en regen kunnen het optiek niet beïnvloeden, omdat vocht niet doordringt in de waterdichte behuizing. Als men ontspannen dieren of het landschap op één plaats wilt observeren, kan de verrekijker op een statief geplaatst worden met behulp van de statiefaansluitschroefdraad en een optionele statiefadapter.
Deze kijker kun je het beste gebruiken in combinatie met een statief voor een optimaal en rustig beeld. Dit geldt voor alle kijkers die meer dan 12x vergroten of een grote lensopening hebben en daarom zwaarder zijn. Wanneer je met deze kijkers uit de hand wilt kijken dan zal elke trilling die je automatisch afgeeft ook vergroot worden door de kijker. Door het gebruik van een statief zorg je voor een optimaal en rustig beeld.
Wanneer een verrekijker op een statief wilt plaatsen, dan is het belangrijk dat je een adapter (Bresser Statiefadapter SFM-1) en een statief naar keuze aanschaft.
Kenmerken
– All-round verrekijker
– Vaste vergroting van 12x
– Diameter objectief van 50 mm
– Prisma’s en lenssysteem gemaakt van hoogwaardig BaK-4 glasmateriaal
– Volledige multi-coating van de optische oppervlakken
– UR-coating op het prisma voor helderder beelden
– Robuust metalen centre drive scherpstelsysteem
– Dioptrische compensatie
– Twist-up oogschelpen
– LE oculairen
– Waterdicht
– Gas gevuld
– Afmeteingen: 167x135x60
– Nettogewicht van 780 gram