De Steiner Commander 7×50 Kompas is een hoogwaardige marine verrekijker met unieke eigenschappen, waaronder een superieure kompasfunctie. Deze professionele marinekijker combineert fantastische prestaties met een zeer precieze navigatiemogelijkheid. Topkwaliteit glas, een perfecte afwerking en de lichtsterke 7×50 constructie zorgen ervoor dat je urenlang probleemloos kunt observeren en navigeren zonder vermoeide ogen te krijgen. Daarmee is de Commander 7×50 Kompas de ultieme kijker voor serieuze watersporters en marine professionals.
Kijker met ultraprecies kompas De Commander 7×50 kompas is opgebouwd volgens de beproefde 7×50 formule die al decennia geldt als norm voor marine verrekijkers. Door aan deze succesformule een HD gestabiliseerd kompas met een doorsnede van 40mm toe te voegen, heeft Steiner het perfecte optische werkpaard voor marine professionals gerealiseerd. De peiling van het kompas werkt dankzij de grootte en de geoptimaliseerde vloeistofdemping snel, nauwkeurig en betrouwbaar, zelfs onder de meest extreme omstandigheden. Een gebruiksvriendelijke verlichting en een precies draadkruis voor nauwkeurige grootte- of afstandsberekening maken dit high-performance instrument helemaal af.
Verrekijker met High Definition coating Door de speciale Steiner high-definition coating op de kijkerglazen ontstaat een uitmuntende lichttransmissie, wat zelfs bij slecht licht kwalitatief een zeer hoogwaardig beeld oplevert. Het beeld is vlijmscherp, kleurecht en contrastrijk tot aan de randen van het beeld en overstraling wordt gereduceerd tot het minimum. Contouren zijn duidelijk zichtbaar, zelfs in de schemering en ’s nachts. Dankzij de Steiner Diamond-Marine coating biedt de Commander 7×50 bovendien onder alle lichtomstandigheden een heldere kleurweergave en Nano coating voorkomt dat vuil en vocht aan de frontlenzen blijft kleven, waardoor je altijd een helder beeld hebt zonder verstoring.
Kijker met Memory Oculair Dankzij de unieke Memory Oculairs van de Steiner 7×50 Kompas vergrendel je de persoonlijk voorkeur van je scherpstelling, zodat je met een enkele draai aan de oculairs direct de juiste instelling hebt. Daarbij is deze Steiner verrekijker voorzien van Sport Auto Focus, waarbij de kijker altijd scherp is vanaf 20 meter tot oneindig. De duurzame antislip NBR-Longlife rubberen behuizing van alle Steiner verrekijkers is bestand tegen de effecten van olie, zuur en verwering. De ergonomische Comfort Grip zorgt er daarbij voor dat de kijker prettig in de hand ligt. Met de doordachte Steiner Clicloc riembevestiging is deze verrekijker altijd binnen handbereik. De draagriem heeft een degelijke bevestiging maar kan ook in een handomdraai losgekoppeld worden, zodat het schouderdraagstuk gemakkelijk verwisseld kan worden van bijvoorbeeld een drijfriem naar een nylon riem.
Extreem robuuste, met stikstof gevulde kijkers Steiner kijkers hebben een behuizing die is gemaakt van het oersterke Makrolon, wat de constructie zeer schokbestendig maakt. Ideaal voor professioneel gebruik onder zware omstandigheden. De prismas in de verrekijker zijn ‘zwevend’ opgehangen, wat betekent dat ze zijn bevestigd in flexibel materiaal van siliconen om de optische onderdelen binnenin te beschermen. De vorming van condensatie binnenin de verrekijker wordt volledig voorkomen dankzij het hightech stikstof druksysteem van Steiner. Dankzij de vulling met stikstof is de verrekijker bestendig tegen temperaturen tussen -40 C en +80C en waterdicht tot maar liefst 10 meter diepte. In combinatie met de degelijke behuizing maakt dit de Commander 7×50 tot een zeer duurzame verrekijker.
Accessoires van hoge kwaliteit Iedere Steiner Commander verrekijker is uitgerust met een floating draagriem waardoor de kijker blijft drijven als hij onverhoopt overboord valt, een regendeksel, Ergoflex oogschelpen en objectiefdoppen. Ook wordt iedere kijker geleverd met een luxe draagtas. Steiner biedt op haar hoogsegment kijkers bovendien maar liefst 30 jaar garantie. Als u een reparatie nodig hebt, zal het Steiner team van technische experts uw verrekijker controleren en repareren binnen de voorwaarden van de garantieovereenkomst