Steiner High Definition Optics
De HD optiek van deze Steiner kijker is bijzonder geschikt voor regelmatig professioneel gebruik. Een zeer gespecialiseerde coating biedt een eersteklas lichttransmissie waardoor de beelden tot aan de rand haarscherp zijn en een zeer hoog contrast hebben. Contouren zijn altijd scherp en zichtbaar, zelfs bij weinig licht of in de schemering.
Steiner Diamond Marine Coating
De unieke Steiner Diamond Marine Coating maakt een ongekende lichttransmissie mogelijk over het gehele kleurenspectrum van deze watersportkijker. Zelfs in de schemering of ’s nachts geeft de verrekijker perfecte heldere beelden weer die voorheen niet mogelijk waren.
24-uurs verrekijker
Deze Steiner kijker heeft dankzij het 50mm objectief een zeer hoge lichtdoorlatendheid en grote uittredepupil. Met een vergroting van 7x geeft deze verrekijker zowel over dag als ’s nachts een stabiel beeld, ook bij deining van het schip.
Steiner Nano-protectie
De beproefde Steiner Nano-protectie maakt een onovertroffen duidelijke weergave mogelijk. De nano-coating geeft de lenzen een vuil- en waterafstotend oppervlak en beschermt het objectief tegen agressieve invloeden van buitenaf. Zo verdwijnen dankzij de coating regen, sneeuw en vocht uit het gezichtsveld en is schoonmaken van de lens beduidend eenvoudiger dan bij andere kijkers. De flinterdunne, hydrofobe nano-coating op het oculair is zeer robuust en verzorgt bovendien een ongekend hoog contrast en helderheid van het beeld.
Steiner stikstof-druk-systeem, voorkomt condensatie en maakt de kijker temperatuursbestendig
De vorming van condensatie in de kijker wordt volledig voorkomen dankzij het high-tech stikstof-druk-systeem van Steiner. Dankzij het stikstof-druk-systeem is de verrekijker bestendig tegen temperaturen tussen -40 ° C en +80°C. Temperatuurswisselingen binnen dit bereik hebben geen nadelige gevolgen voor de functionaliteit van de Steiner verrekijker. Het stikstof-druk-systeem is gemakkelijk door Steiner te onderhouden en blijft ook na jarenlang gebruik nog uitstekend werken.
Waterbestendig tot 10 meter onder water
Alle Commander-modellen van Steiner weerstaan waterdruk tot een diepte van maar liefst 10 meter. Deze waterbestendigheid wordt mogelijk gemaakt dankzij een speciale afdichting waardoor naast vocht geen stof en vuil in de verrekijker kunnen binnendringen.
Steiner ErgoFlex oogschelpen
Het innovatieve systeem met oogschelpen is uniek voor Steiner verrekijkers en biedt de gebruiker een uitstekend kijkcomfort en betrouwbare bescherming tegen strooilicht en koude wind vanaf de zijkant. De ErgoFlex oogschelpen zijn gemaakt siliconen die een natuurlijk en comfortabel gevoel op de ogen bieden en op drie manieren kunnen worden ingesteld door simpelweg te vouwen. De drie vouwstanden zijn: ergonomisch, cilindrisch en gevouwen. Dit maakt de verrekijkers ook geschikt voor brildragers.
Steiner geheugen-oculair
Via dit handige draaibare mechanisme kan een persoonlijke dioptrie-instelling worden ingesteld.
Steiner ComfortGrip
Het Steiner ComfortGrip Systeem garandeert een comfortabele kijkervaring. Door het gebruik van speciale gelvullingen op de plaatsen waar de kijker wordt vastgepakt wordt vermoeidheid van de handen tijdens het kijken voorkomen en zijn aanzienlijk langere observatietijden mogelijk.
Steiner ClicLoc draagriem bevestiging
Met de doordachte Steiner Clicloc riembevestiging is deze watersportkijker altijd binnen handbereik. De draagriem bevat een degelijke bevestiging maar kan ook in een handomdraai losgekoppeld worden, zodat het schouderdraagstuk gemakkelijk verwisseld kan worden van bijvoorbeeld een drijfriem naar een nylon riem.
Steiner 30 jaar garantie
Steiner biedt op haar hoogsegment kijkers maar liefst 30 jaar garantie. Als u een reparatie nodig hebt, zal het Steiner team van technische experts uw verrekijker controleren en repareren binnen de voorwaarden van de garantieovereenkomst.
Steiner Sports-Auto-Focus
Eenmaal ingesteld levert het unieke Steiner Sports-Auto-Focus-systeem altijd haarscherpe beelden van een afstand van 20 meter tot oneindig. Zonder heroriëntatie.
Steiner verrekijkers zijn extreem robuust dankzij Makrolon behuizing
De behuizing van Steiner kijkers is gemaakt van het materiaal Makrolon waardoor de constructie enorm schokbestendig is. De prisma’s in de verrekijker hebben “zwevende” bevestigingen. Dat betekent dat ze zijn bevestigd in duurzaam, flexibel materiaal van siliconen dat de waardevolle optische onderdelen binnenin de kijker beschermt.
NBR-Longlife rubberen bekleding
De duurzame anti-slip NBR-Longlife rubberen behuizing van alle Steiner kijkers is bestand tegen de effecten van olie, zuur en verwering. De bekleding maakt dat de kijkers prettig in de hand liggen.
Accessoires van hoge kwaliteit
Iedere Steiner verrekijker is uitgerust met een draagriem, regendeksel, oogschelpen en objectiefdoppen. Ook wordt iedere kijker geleverd met een luxe draagtas.