Deze Steiner verrekijker heeft o.a. de volgende specificaties:
Steiner High Definition XP Optics De HD XP optiek van deze Steiner kijker is bijzonder geschikt voor regelmatig professioneel gebruik. Een zeer gespecialiseerde coating biedt een eersteklas lichttransmissie met beelden die tot aan de rand haarscherp zijn en een zeer hoog contrast weergeven. Contouren zijn altijd scherp en zichtbaar, zelfs bij weinig licht of in de schemering.
Steiner opdraaibare oogschelpen De opdraaibare oogschelpen bieden optimale bescherming tegen invallend licht vanaf de zijkant. Ze blokkeren niet alleen lastige reflecties, ook helpen ze bij het produceren van een extreem helder beeld. De drie posities van de oogschelpen bieden een ergonomische positie, een klassieke cilindrische positie en een positie voor brildragers.
Steiner ComfortGrip Het Steiner ComfortGrip Systeem garandeert een comfortabele kijkervaring. Door het gebruik van speciale gelvullingen op de plaatsen waar de kijker wordt vastgepakt wordt vermoeidheid van de handen tijdens het kijken voorkomen en zijn aanzienlijk langere observatietijden mogelijk.
Steiner Fast Close Focus met XXL scherpstelwiel Steiner Fast Close Focus maakt het mogelijk om snel en betrouwbaar scherp te stellen, zelfs bij het dragen van dikke handschoenen. De extra grote scherpstelring stelt je in staat om snel en betrouwbaar op verschillende afstanden te focussen van zeer dichtbij tot oneindig.
Tweevoudige precisie instelling De Steiner Discovery kijkers leveren scherpere beelden dan welke andere verrekijker dan ook dankzij de tweevoudige precisie instelling. Geen andere vogelkijker heeft de mogelijkheid om ieder objectief onafhankelijk van elkaar in te stellen. Grote verschillen in dioptrie per oog kunnen dankzij de tweevoudige instellingsmogelijkheid gemakkelijk gecorrigeerd worden.
Steiner afstandscontrolesysteem Het Steiner afstandscontrolesysteem garandeert een snelle en eenvoudige herkenning van vogels. Scherpstellen gebeurt vooraf . Bij het observeren kan de afstand tot de vogel worden afgelezen op de verrekijker. Indien gewenst kan de afstand voor het vogelspotten worden ingesteld waardoor meer tijd overblijft voor identificatie.
Steiner Nano-protectie De beproefde Steiner Nano-protectie maakt een onovertroffen duidelijke weergave mogelijk. De nano-coating geeft de lenzen een vuil- en waterafstotend oppervlak en beschermt het objectief tegen agressieve invloeden van buitenaf. Zo verdwijnen dankzij de coating regen, sneeuw en vocht uit het gezichtsveld en is schoonmaken van de lens beduidend eenvoudiger dan bij andere kijkers. De flinterdunne, hydrofobe nano-coating op het oculair is zeer robuust en verzorgt bovendien een ongekend hoog contrast en helderheid van het beeld.
Steiner stikstof-druk-systeem, voorkomt condensatie en maakt de kijker temperatuursbestendig De vorming van condensatie in de verrekijker wordt volledig voorkomen dankzij het high-tech stikstof-druk-systeem van Steiner. Dankzij het stikstof-druk-systeem is de verrekijker bestendig tegen temperaturen tussen -40 C en +80C. Temperatuurswisselingen binnen dit bereik hebben geen nadelige gevolgen voor de functionaliteit van de Steiner verrekijker. Het stikstof-druk-systeem is gemakkelijk door Steiner te onderhouden en blijft ook na jarenlang gebruik nog uitstekend werken.
NBR-Longlife rubberen bekleding De duurzame anti-slip NBR-Longlife rubberen behuizing van alle Steiner verrekijkers is bestand tegen de effecten van olie, zuur en verwering. De bekleding maakt dat de kijkers prettig in de hand liggen.
Steiner verrekijkers zijn extreem robuust dankzij Makrolon behuizing De behuizing van Steiner kijkers is gemaakt van het materiaal Makrolon waardoor de constructie enorm schokbestendig is. De prismas in de verrekijker hebben “zwevende” bevestigingen. Dat betekent dat ze zijn bevestigd in duurzaam, flexibel materiaal van siliconen dat de waardevolle optische onderdelen binnenin de kijker beschermt.
Accessoires van hoge kwaliteit Iedere Steiner verrekijker is uitgerust met een draagriem, regendeksel, oogschelpen en objectiefdoppen. Ook wordt iedere kijker geleverd met een luxe draagtas.
Steiner 30 jaar garantie Steiner biedt op haar hoogsegment kijkers maar liefst 30 jaar garantie. Als u een reparatie nodig hebt, zal het Steiner team van technische experts uw verrekijker controleren en repareren binnen de voorwaarden van de garantieovereenkomst.