Barr & Stroud Verrekijker - Savannah 8x56 - ED-glas & Waterproof
Barr & Stroud Verrekijker – Savannah 8×56 – ED-glas & Waterproof
345,00 Meer informatie

Barr & Stroud Verrekijker – Savannah 8×56 – ED-glas & Waterproof

345,00

Meer informatie

  • Vandaag besteld = Morgen in huis
  • Gratis verzending
  • 30 dagen bedenktermijn

Beschrijving

Savannah Serie met ED-glas – Extra-low Dispersion
ED-glas (Extra-low Dispersion) is ontwikkeld door optische ontwerpers en glasspecialisten en wordt toegepast bij de betere verrekijkers. Dit glas biedt een superieure scherpte en kleurcorrectie door chromatische aberratie zo effectief te beperken dat dit niet meer zichtbaar is in de kijker. De chromatische aberratie is een bepaald soort beeld- en kleurscheiding (dispersie) die optreedt wanneer lichtstralen van verschillende golflengten optisch glas passeren.
ED-glas voorkomt deze scheiding (dispersie) van licht en levert zo scherpere beelden op. De Barr & Stroud Savannah ED serie maakt gebruik van speciaal ontwikkeld ED glas dat alle voordelen, maar niet de nadelen van glas op basis van calciumfluoride biedt. Op basis van deze vernieuwing ontwikkelde Barr en Stroud een soort ED-glas dat uitermate geschikt is voor verrekijkers. Ze bieden een ongelooflijke briljantie, scherpte en contrast, zelfs onder de moeilijkste omstandigheden. Als je eenmaal door een kijker met ED glas hebt gekeken wil je niets anders meer.
GROOTHOEK – 10 Jaar garantie
Deze nieuwe kijkers uit de Barr & Stroud Savannah serie worden ook door de professionele gebruikers goed gewaardeerd. Dankzij de phasecoating op het goede BAK-4 optiek en de multi coating op alle overige lensdelen hebben ze een zeercontrastrijke beeldweergave, waarmee u tot in het kleinste detail uw onderwerp kunt bestuderen.
Deze Savannah 8×56 is een waar lichtkanon, zelfs in de diepste schemering of in een heiige wildernis kunt u de onderwerpen nog goed onderscheiden. Ideaal voor bewaking, jacht of observeren van herten en reeen. In combinatie met het hoogwaardige optiek geeft deze 8x vergrotende kijker een zeer opvallendhelder en contrastrijk beeld. Je moet er een keer doorheen gekeken hebben om jezelf te overtuigen.
De Barr & Stroud kijkers uit de Savannah serie hebben evenals de Sierra serie een stevige, robuuste en met sterk rubber beklede behuizing met daarbinnenin een briljant BAK-4 optiek die voorzien zijn van een Phase coating. Het overige optiek is fully multi coated, waardoor in combinaite met de phasecoating de optische prestaties verbluffend zijn. Alle modellen zijn met nitrogeengas gevuld en daardoor waterdicht gedurende 3 minuten op een diepte van 1.5 meter, dus tijd genoeg om ze zonder schade te redden als ze per ongeluk in een plasje of poel vallen. Ze zijn voorzien van een degelijk stukje techniek dat direct merkbaar is als u aan het soepel lopende scherpstelwiel draaid. Voor de nogal barre omstandigheden van ons regenachtige klimaat is hij een perfecte reispartner, die dan ook jaar na jaar optimaal zal presteren. Met de metalen twist-up oogschelpen zijn de kijkers ook goed te gebruiken voor brildagers. Met een dioptri oogcorrectie op het oculair van +4 tot -4 kunnen ze op bijna alle ogen ingesteld worden.De kijker kan op een oogbreedte ingesteld worden van 56mm tot 75mm. Ze worden geleverd inclusief: luxe draagtas, luxe draagriem, oogbeschermkappen en regendeksel. De kijker heeft in het midden voorin de brug een statiefaansluiting,waardoor hij met behulp van een statiefadapter op elk willekeurig camerastatief geplaatst kan worden.
Reviews
http://www.bestbinocularsreviews.com/barr-&-stroud-binoculars.php#sava…
Hieronder even een korte opsomming van de specificaties:
* Phasecoating op de BAK-4 dakkant prisma’s
* Fully multi coating op overige lensdelen
* Grote fijn instelknop met antislip bekleding
* Waterdicht getest op 1.5meter tot 3 minuten
* Met stikstof gevuld
* Metalen twist-up oculairen
* Lichtgewicht Poly Carbonate behuizing met sterke rubber bekleding
* Frontlens bestaat uit 3 delen
* Oculairlens bestaat uit 4 delen
* Oogafstand oculair tot lens 23mm
* Geschikt voor brildragers
* Oculair dioptri instelling +4 tot -4
* Oculair dioptri instelling +4 tot -4
* Centraal geplaatste oculair dioptri instelling
* Statiefaansluiting
Leveringsomvang
● Verrekijker Barr & Stroud Savannah 8×56 ED
● Hoogwaardige tas
● Luxe Draagriem
● Lensdoppen
● Regendeksel
Specificaties
Artikelnummer 21620857 Artikelnaam Savannah 8×56 ED Dakkant Optisch design BAK-4 Dakkant Coating van het optiek Phase coating +Fully multi coated Pupiluittrede 7mm Vergroting 8 Objectief lensdiameter 56 mm Lichtsterkte 49 Schemergetal 21.16 Body materiaal / kleur Groen rubber Afmetingen 167x148x66mm Totaal gewicht (zonder verpakking) 1056 gram Scherp te stellen vanaf 3 meter Waterdicht Ja, 3 minuten op 1.5 meter diepte Gas gevuld Ja, stikstof Eye relief (afstand oculair tot lens) 23mm Gezichtsveld op 1000 meter 107m Garantie10 jaar