* Deze monoculair biedt een superieure beeldkwaliteit op zakformaat. Ideaal voor tijdens het wandelen, vogels kijken of het bestuderen van insecten. Mede door het BAK-4 prisma glas heeft hij een prachtig helder beeld en een hoge randscherpte.
* Naast het lage gewicht kan een monoculair ook handig zijn wanneer je bewegende dieren of andere voorwerpen wilt volgen. Met je ene oog volg je het onderwerp, wanneer je het voorwerp in beeld hebt schakel je naar je andere oog waarmee je het voorwerp door de monoculair dichtbij haalt.
* Bijzonder aan deze monoculair is de breedte van het gezichtsveld. Deze is maar liefst 129 meter op 1000 meter afstand. Samen met de snelle scherpstelling zorgt dit ervoor dat je makkelijk en vlot je doel vindt.
* De kijker is scherp te stellen op zeer nabije objecten, tot ca. 1,2 meter! Dit is handig voor bijvoorbeeld het bestuderen van insecten.
* Dankzij de stikstofvulling is hij geschikt voor gebruik bij temperaturen tot -20 graden C.
* Wij geloven in de kwaliteit van onze Eden-verrekijkers. Dit is terug te zien in de garantie. We bieden namelijk 25 jaar garantie op zowel materiaal- als fabricagefouten!
* De Eden HD 8×42 monoculair wordt geleverd met opbergtas, draagriem, lensdoppen en microvezeldoekje.