Het slanke en lichte ontwerp maakt de Scout-verrekijker de perfecte metgezel voor alle buitenactiviteiten. Ongeacht of de verrekijker wordt gebruikt tijdens het wandelen of het observeren van de natuur en dieren, het ontwerp maakt een ontspannen en moeiteloze observatie mogelijk.
De moderne, stijlvolle behuizing spreekt alle gebruikers aan die naast zeer goede optische eigenschappen een mooi en tijdloos design in verrekijkers waarderen.
De ingebouwde dakprisma’s zijn gemaakt van hoogwaardig BaK-4 glas en zorgen zo voor heldere en kleurgetrouwe beelden. De multi-coated lenzen van de Scout-verrekijker verminderen daarentegen ongewenste reflecties en verhogen tegelijkertijd de lichttransmissie.
Met de grote, gemakkelijk te hanteren centrale aandrijving kunnen de oculairs snel en stil worden scherpgesteld.
Omdat iedereen een ander gezichtsvermogen heeft, kan de verrekijker met behulp van de dioptriecompensatie worden aangepast aan verschillende gezichtsscherpte. Brildragers kunnen ook gebruik maken van de uitdraaibare oogschelpen, die altijd voor dezelfde oogafstand van de verrekijker zorgen zonder opnieuw te hoeven focussen.
De strakke, maar antislip rubberen bekleding van de verrekijker zorgt voor een uitstekende grip en beschermt tegelijkertijd tegen vocht zoals dauw, mist en lichte regendruppels.
De schroefdop onder de centrale aandrijving kan worden verwijderd voor langere observatietijden. Direct eronder zit een ¼ “statiefschroefdraad. In combinatie met onze DÖRR metalen verrekijker statiefadapter TA-4 Slim (optioneel verkrijgbaar) kan de verrekijker op een statief worden bevestigd.
Naast de verplichte accessoires zoals lens- en oculairkapjes worden voor optimaal gebruik ook een draagriem, een tas en een poetsdoek meegeleverd.
De DÖRR Scout verrekijker is verkrijgbaar in 3 uitvoeringen:
7X26 ZAKVERREKIJKER
Compact en handig, de 7×26 pocket verrekijker past in elke zak of rugzak. Dit model is ook ideaal om naar het theater of concert te gaan.
8X42 VERREKIJKER
De krachtige 8×42 verrekijker is ook uitermate geschikt voor observaties in de schemering.
10X42 VERREKIJKER
Deze 10X42 verrekijker toont zijn sterke punten vooral bij het observeren van verre objecten. Dankzij de grote vergroting van 10x is een gedetailleerde weergave van deze objecten geen probleem.