NASA is onophoudelijk bezig om steeds verder de ruimte in te gaan en de spannende geheimen van ons universum bloot te leggen. U kunt een stukje van deze ontdekkingsgeest mee naar huis nemen met de ISA Space Exploration NASA telescoop 76/350. Want de complete astronomieset wordt geleverd met alles wat je nodig hebt voor je eigen hemelverkenningen: een spiegeltelescoop, een azimutale montering, een statief en veel praktische astronomische accessoires. Je kunt rechtstreeks naar de sterren opstijgen: De beginnerstelescoop in NASA-ontwerp wordt compleet voor-gemonteerd geleverd en is zeer eenvoudig te gebruiken. En met het zonnefilter kun je niet alleen de nachtelijke hemel, maar ook onze eigen ster van dichtbij bekijken.
Breed zicht op de nachtelijke hemel
Vooral voor breedveldwaarnemingen toont de lichtsterke reflector met 76mm-opening, 350mm-brandpuntsafstand en een openingsverhouding van ongeveer f/4,6 zijn kracht. Sterrengroepen zoals de bekende Pleiaden en de grootschalige Orionnevel geven bijvoorbeeld een uitstekend beeld door de compacte Newtontelescoop. Maar er is ook genoeg te ontdekken in ons eigen zonnestelsel met de astronomische telescoop: Ga op een spannende reis over het maanoppervlak. Of kijk eens naar de gasreus Jupiter met zijn manen en de ringen van Saturnus. Simpele verandering van perspectief: Met de beide oculairs en de 2x Barlow-lens kun je de vergroting van uw hemelobservaties in een handomdraai variëren.
Let op:
Newton-spiegeltelescopen zijn zeer geschikt voor astronomische waarnemingen van de sterrenhemel, maar niet voor natuur- en landschapswaarnemingen overdag. Daarom bevelen wij voor dit doel lenzenstelescopen aan.
Een mooie start voor kinderen
Weinig tijd om op te zetten betekent veel tijd om te verwonderen: De beginnerstelescoop komt compleet voor gemonteerd bij je thuis, zodat je meteen kunt beginnen met je hemelobservaties. Bovendien is de azimutale montering, waarmee het optische instrument aan het stabiele statief wordt bevestigd, zeer gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor astro-beginners. Zo kun je je telescoop met de hand op en neer, links en rechts bewegen, net als met een normaal fotostatief. Perfect om je blik comfortabel van het ene hemelse hoogtepunt naar het andere te laten dwalen. En dankzij het compacte ontwerp is de telescoop zeer draagbaar, zodat je nieuwe hobby je ook op vakantie kan vergezellen.
Allround starterspakket voor zon- en nachtwaarneming
Met het Parker Solar Probe ruimtevaartuig is NASA erin geslaagd onze zon voor het eerst “aan te raken”. Je komt niet zo dicht bij onze ster met de ISA Space Exploration NASA telescoop. Maar als je het zonnefilter voor de opening hebt aangebracht – en alleen dan – kun je in alle veiligheid door je telescoop naar zonnevlekken, planeetovergangen of zonsverduisteringen kijken. Maar of het nu gaat om de zon, maan, planeten of sterren – als echte amateur-sterrenkijker wil je beslist je spannendste astro-momenten vastleggen en delen. Plaats hiervoor gewoon de smartphone-adapter met de camera van je mobiele telefoon over het oculair en maak van je telescoop een lens. En om snel de beste motieven te vinden, gebruik je de astronomiesoftware en de maankaart.
KENMERKEN
– Spiegeltelescoop voor beginners
– Bouwtype: Newton-reflector
– Opening: 76 mm
– Brandpuntsafstand: 350 mm
– Brandpuntsverhouding: f/4,6
– Eenvoudig in gebruik
– Geschikt voor observatie van zon en de hemelobjecten
– Met azimutale montering
– Vergroting met accessoires inbegrepen: 18x, 35x, 88x, 175x
– Uitgebreid pakket aan accessoires
– Smartphonehouder voor eenvoudige fotografie met de mobiele telefoon
– Wordt volledig voorgemonteerd geleverd, klaar voor gebruik
LEVERINGSOMVANG
– Optische tubus
– Azimutale montering
– Aluminium statief met statiefspin en oculairhouders
– 2 oculairs (31,7 mm / 1,25″): SR-4 mm, H-20 mm
– 2-voudige Barlow-lens
– Smartphonehouder
– Zonnefilter
– Astronomiesoftware (als webdownload) en maankaart
– Gebruiksaanwijzing