Nachtkijkers

Om ook in het donker activiteiten waar te kunnen nemen, is de nachtkijker ontwikkeld. Deze kijker versterkt het licht van de sterren en de maan, waardoor het mogelijk is om in het donker te kunnen zien. De nachtkijkers worden vaak gebruikt voor het observeren van dieren, jacht en bewakingsdoeleinden. Kies een kijker die past bij wat jij ermee wilt gaan doen. Wij hebben speciaal voor jou een specifiek aanbod samengesteld van kwalitatieve, hightech nachtkijkers in diverse prijsklassen en met verschillende vergrotingsfactoren.

Show Filters

Resultaat 1–16 van de 28 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–16 van de 28 resultaten wordt getoond

Yukon nachtkijkers

Yukon is een van de grootste leveranciers van nachtkijkers. Het is een Litouwse producent van goede kijkers voor een goede prijs. Met productielijnen over heel de wereld, van Amerika tot Schotland en Rusland, wordt hoogwaardige technologie gecombineerd tot een kwalitatief product voor een degelijke prijs. Over het algemeen zijn de kijkers van Yukon waterafstotend en ligt de apparatuur goed in de hand. Verschillende Yukon nachtkijkers zijn aan te sluiten op een statief en anderen juist op een hoofdset, zodat jij gemakkelijk kunt bewegen en observeren tegelijk.

Luna Optics

Luna Optics is een Amerikaans merk dat de meest hoogwaardige nachtkijkers produceert die op dit moment beschikbaar zijn op de markt. Hoewel ze ook toegankelijke basismodellen produceren, onderscheiden ze zich toch met hun professionele Gen2+ nachtkijkers die ook op militair niveau ingezet kunnen worden. Luna Optics nachtkijkers zijn een investering voor het leven. Een eenmalige aanschaf die je ervan verzekert dat je steeds een streepje voor hebt op de rest.

Generatie 1 nachtkijkers

Eerste generatie-nachtkijkers zijn het meest gebruiksvriendelijk. Als je grote gebouwen wilt bekijken, of je woning wilt observeren is deze type kijker perfect voor jou. De kijkers van de eerste generatie hebben behoefte aan een minimum lichtinval. Indien er maanlicht aanwezig is, is een Gen1 nachtkijker goed te gebruiken: het versterkt het restlicht ongeveer 1000x. Generatie 1 kijkers kunt je relatief goedkoop aanschaffen.

Generatie 2 nachtkijkers

Generatie 2 nachtkijkers kun je gebruiken bij totaal gebrek aan lichtinval. Door de geoptimaliseerde optische onderdelen, wordt het licht maar liefst 20.000x versterkt. In combinatie met het gebruik van infraroodlicht kun je dus ook ’s nachts gewoon scherp en met goede contrasten zien. Generatie 2 nachtkijkers zijn oorspronkelijk ontworpen voor militaire en professionele doeleinden, maar ook jij kan deze kijker gebruiken. De kijkers zijn uitgerust met een micro-kanaalplaat die werkt als een extra versterker, hierdoor wordt het beeld nog beter weergegeven.

Super GEN tubes

Zowel generatie 1 als 2 nachtkijkers worden soms uitgerust met zeer specifieke optische onderdelen zoals de gepatenteerde SuperGen tubes. Deze vergroten de lichtinval nogmaals met 20%. Hiermee spreken we dan van Gen1+ en Gen2+ scopes. Gen2+ kijkers zijn veruit de meest betrouwbare kijkers en komen sterk in de buurt van de Generatie 3 nachtkijkers, welke uitsluitend op militair niveau gebruikt worden vanwege hun gigantische kostprijs. Het spreekt voor zich dat wij je ook graag adviseren indien je specifieke vragen hebt over onze producten.