Afstandmeters

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn afstandsmeters ideaal voor het berekenen van de afstand tot het doelwit. Vaak worden deze instrumenten dan ook gebruikt in combinatie met rifle scopes of richtkijkers om deze preciezer te kunnen afstellen. Een afstandsmeter bestaat uit een draaibare kijker en een prisma waarmee je in één oogwenk de afstand kunt opnemen. Dit apparaat kun je gebruiken bij de jacht op wilde dieren, op de golfbaan,  maar de afstandsmeter is ook geschikt voor in de bouw.

Show Filters

Resultaat 1–16 van de 87 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–16 van de 87 resultaten wordt getoond

Kwaliteitsbepaling

De kwaliteit van een afstandsmeter wordt bepaald aan de hand van zijn nauwkeurigheid op grote afstand. De door ons geselecteerde afstandsmeters zijn steeds voor 99,9% accuraat. Dit betekent dat op een afstand van 1.000m het resultaat maximaal 1m afwijkt van de werkelijkheid. Een andere factor die de kwaliteit bepaald is natuurlijk niet alleen de verte, maar ook de afstand vanaf waar je al kunt scherpstellen. Dit is vaak vanaf zes meter. Ten slotte zijn er nog twee elementen die een doorslaggevende rol spelen: de snelheid waarmee een meting uitgevoerd kan worden en de breedtehoek van de weergave. Al deze elementen samen onderscheiden de producten die wij aanbieden van de traditionele afstandsmeters.

Diverse functies afstandmeters

Afstandsmeters beperken zich tegenwoordig niet meer enkel tot het meten van de afstand tot een doelwit. De meeste van onze meters zijn uitgerust met andere belangrijke functies. Denk hierbij aan het meten van de afstand in een rechte lijn, maar ook kan de afstand van het doelwit tot het middelpunt van je vizier gemeten worden. Andere functies zijn bijvoorbeeld de snelheids- en scanfuncties. Deze maken het mogelijk om de afstand te bepalen van een voorwerp dat in beweging is, dit is zeer belangrijk bij het jagen op wilde dieren. De Konusrange-1500 beschikt zelfs over een functie die vastlegt op welke hoogte een object zich precies bevindt.

Toebehoren

De lenzen van onze afstandsmeters zijn voorzien van diverse coatings die het apparaat beschermen tegen krassen, maar ook de beeldweergave optimaliseren. Al onze afstandsmeters worden geleverd met de nodige batterijtjes, opbergzakje en schoonmaakdoekjes. Je ontvangt van ons dus steeds een zeer compleet pakket. Voor een goede meting met een digitale meter is ook vaak een statief nodig. Deze zijn ook verkrijgbaar op onze website.