Verrekijker kopen

Waar moet ik op letten wanneer ik een verrekijker ga kopen?

Verrekijkers zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Er zit niet alleen een groot verschil in de prijs, maar ook het gewicht en de functies van de verrekijker kunnen verschillen. Als je een verrekijker gaat kopen, moet je eerst goed kijken waarvoor je deze wilt gebruiken. Wil je graag een verrekijker meenemen tijdens een wandeling, of wil je de kijker gebruiken om vogels mee te spotten? Namelijk niet alle verrekijkers zijn hier geschikt voor. Op deze pagina lees je alles waar je op moet letten als je van plan bent een verrekijker te kopen.

Voor welke toepassing ga ik de verrekijker kopen?

Je kunt een verrekijker voor veel verschillende doeleinden kopen. Met een verrekijker observeer je de omgeving. Alles wat je eerst nauwelijks met het blote oog kon zien, zie je nu goed en duidelijk. Maar niet elke kijker is voor hetzelfde doeleinde geschikt. Begin daarom met het bepalen voor welke activiteit je de verrekijker nodig hebt. Als je een kijker voor op het water wilt kopen, kies dan voor een waterdicht product. Wil je vogels gaan spotten? Let dan op het gezichtsveld van de kijker. Hoe groter het gezichtsveld, hoe meer je kunt zien. Ook is het belangrijk dat de verrekijker tegen een stootje kan en spatwater- en stofdicht is. Als je de verrekijker wilt gaan kopen voor de jacht, dan moet je op grote afstand kleine details van het dier kunnen zien. Een verrekijker met nachtvisie kan hierbij ook erg handig zijn. Wij hebben op onze websites een verdeling per toepassing gemaakt, zo navigeer je makkelijk tussen de kijkers die geschikt zijn voor jou.

Houd rekening met de vergroting

Als je een verrekijker wilt kopen en je kijkt bij de specificaties van het product, zie je vaak een aantal getallen staan, bijvoorbeeld 8×42 of 10×42. Maar wat betekenen deze getallen? Het eerste getal is de vergrotingsfactor. Het getal acht geeft aan hoeveel keer het beeld vergroot wordt, in dit geval dus acht keer. Je denkt misschien: hoe groter de vergroting, hoe meer je kunt zien. Maar dit is in werkelijkheid toch anders. Je vergroot namelijk niet alleen het beeld, maar ook de trillingen. Je kunt de kijker niet meer met de hand vasthouden, omdat jij je hand simpelweg niet compleet stil kunt houden. Als je een kijker met een vergroting van boven de tien kiest, moet je er vaak ook een statief bij kopen. Zo kun je zonder trillingen door de kijker kijken. Dit is niet altijd handig als je bijvoorbeeld vogels wilt spotten.

Het tweede getal staat voor de objectdiameter. De objectdiameter geeft aan hoeveel licht er door de lens valt. Een verrekijker van 8×42 laat dus meer licht door dan een 8×30. Als je een verrekijker voor observaties In een bos of in de schemering gaat kopen, heb je vaak een hoge objectdiameter nodig. Hierdoor krijg je simpelweg een beter beeld.

Kies de juiste uitvoering

Let bij de aankoop van een verrekijker niet alleen op de vergrotingsfactor en de objectdiameter, maar ook op de uitvoering van het product. Als je een verrekijker gaat kopen om tijdens lange wandelingen de natuur beter te bekijken, is het wel zo fijn als de verrekijker compact en niet te zwaar is. Een compacte verrekijker is erg handig om snel in je binnenzak te steken, maar een grotere kijker levert vaak een helderder beeld op. Een veelvoorkomende uitvoering is de 8×42. Deze verrekijkers zijn compact en leveren een goed zicht. Ook moet de kijker prettig in de hand liggen en makkelijk te bedienen zijn. Voordat je de kijker gaat kopen, moet je er ook op letten of het beeld gemakkelijk scherp te stellen is.

Gratis verzending

Op alle bestellingen vanaf €20

30 dagen bedenktijd

Niet goed geld terug

Service

Vandaag besteld = Morgen in huis

Veilig betalen

PayPal / MasterCard / iDEAL