Bresser Telescoop - Messier 6" Dobson - Wide-Field en Deep Sky
Bresser Telescoop – Messier 6″ Dobson – Wide-Field en Deep Sky

Bresser Telescoop – Messier 6″ Dobson – Wide-Field en Deep Sky

322,00

Meer informatie

  • Vandaag besteld = Morgen in huis
  • Gratis verzending
  • 30 dagen bedenktermijn

De Bresser Messier 6 Inch dobson is simpelweg een doorbraak. Ondanks de lage prijs biedt deze telescoop veelzijdigheid en kwaliteit in vergelijking tot veel duurdere telescopen. Niet alleen voor beginners, ook enthousiaste en ervaren amateur sterrenkundigen houden van deze high performance en compacte telescoop. Ideaal om de nachthemel te ontdekken. Door de compacte bouw is de dobson ook een zeer goede keus om mee te nemen op reis. Het hoofddoel van deze telescoop is een snelle installatie en het grote gebruiksgemak. Zet de Messier 6 Inch dobson telescoop gewoon op een stabiele tafel in je achtertuin, wijs de telescoop naar het object en je bent klaar om je observatie te starten.
De Messier 6 inch dobson is nagenoeg compleet in de fabriek gemonteerd, waardoor u binnen enkele minuten kunt beginnen. Met de meegeleverde standaard accessoires (LED-zoeker, 25mm en 9mm Kellner-oculairen en maanfilter) is de telescoop klaar voor gebruik. Het ingebouwde kompas en het soepel lopende draaiplateau zorgen voor een gebruiksvriendelijke oriëntatie.
De optische diameter van 150mm (6″) beperkt de obeservatie van hemellichamen zoals de maan en planeten niet. Ook is het mogelijk om zeer lichtsterke deep sky objecten te bekijken. Het vinden en waarnemen van objecten is eenvoudig met deze lichtsterke richfield telescoop. Bresser heeft deze dobsonians uitgerust met een hoge kwaliteit parabolische hoofdspiegel, die een veel betere scherpte en contrast biedt dan andere telescopen met een eenvoudige bolvormige (sferische) hoofdspiegel. De optische buis kan gemakkelijk in de buisringen worden verplaatst om de optimale balans en waarnemingspositie te vinden. Dit is een ander groot voordeel van deze zeer veelzijdige telescoop. Verwijder de optische buis van de dobsonische telescoopbevestiging en gebruik de optica op een equatoriale mount voor bijvoorbeeld astrofotografie. Deze telescoop stelt in zijn prijsklasse een nieuwe standaard in veelzijdigheid, gebruik en prestatie!
Geschikt voor
● Maanwaarnemingen
● Planeetwaarnemingen
● Deep Sky waarnemingen (lichtsterke objecten)
● Wide-Field waarnemingen
Leveringsomvang
1x Bresser Messier 6 Inch parabolische newton Reflector
1x Dobsonion telescoop mount
1x LED – Red Dot Finder (RDF) (batterij inbegrepen)
1x Kellner oculair 25mm, (Ø 31,7 mm / 1,25 inch)
1x Kellner oculair 9mm, (Ø 31,7 mm / 1,25 inch)
1x Maanfilter (Ø 31,7 mm / 1,25 inch)
1x Oculairadapter van Ø 31,7 naar 50,8 mm (Ø 1,25 inch / 2.0 inch)
2x buisklemmen met GP dovetail adapter (Vixen-Style)
1x Quick Start handleiding (NL/GB/DE/FR/IT/ES/PT/RU)