Niets is zo mysterieus en inspirerend als het heelal. Je hoeft slechts je hoofd naar boven te keren en je ziet de wonderen van het universum in al zijn pracht. Al sinds de oudheid zijn wij mensen geïnspireerd door de sterren en planeten, maar dankzij de hedendaagse technologie komt het universum nog dichterbij! Met een Telescoop van Earkings heb je als startende amateur astronoom de perfecte sterrenkijker in huis. Dankzij zijn simpele werking en scherpe beeld is hij voor iedereen geschikt.
Voordelen ✔ Geleverd inclusief Statief, Opbergtas, Telefoon Houder, 2 Lenzen & Barlow lens
✔ Ideaal voor beginners en amateur astronomen
✔ Geleverd inclusief handige Tip Gids en Handleiding voor het vinden van planeten!
✔ Magnificatie van 16x, 40x, 48x en 120x
✔ BONUS: Bij aankoop krijg je toegang tot een toffe collectie telefoon wallpapers van het universum
Voor wie is deze Telescoop geschikt? Deze telescoop is geschikt voor mensen van alle leeftijden met of zonder ervaring in het kijken naar de sterren. Doordat de sterrenkijker heel eenvoudig in te stellen is zal je ook als beginner goed gebruik kunnen maken van de telescoop. Dankzij de kwaliteit van de telescoop en de bijgeleverde lenzen is hij ook te gebruiken als je al wat verder gevorderd bent.
Hoe gebruik ik de Telescoop? De telescoop is makkelijk in gebruik. Zodra je hem uit de doos haalt zet je hem met de volgende simpele stappen eenvoudig in elkaar:
Zet het statief neer
Zet de telescoop vast op het statief met het handige kliksysteem
Klik de Finder Scope vast op de daarvoor bedoelde plek
Plaats de kijker en de lens
Plaats overige onderdelen (telefoonhouder en accessoire tray)
Plaats eventueel de Barlow Lens voor extra vergroting
Je bent helemaal klaar om aan de slag te gaan!
Bovendien ontvang je na je bestelling een handige Tip Gids in de mail en zit er een uitgebreide handleiding in de doos. In deze gids staat van A tot Z uitgelegd hoe jij het beste gebruik kan maken van jouw telescoop. Daarnaast staan er ook veel extra tips en aanbevelingen in. Op deze manier heb je alle informatie om eigenhandig het heelal te gaan ontdekken!
Wat zit er in de doos? In de doos zit alles wat je nodig hebt om goed naar de sterren en planeten te kunnen kijken:
1x Telescoop
1x Statief
1x Opbergtas
2x Lens
1x Barlow lens
1x Zenith Mirror
1x Finder scope
1x Telefoonhouder
1x Accessoire tray
1x handleiding
Wat zijn de specificaties van de telescoop? De telescoop heeft goede specificaties om helder naar de sterren en planeten te kijken. Met een 400 mm (f/5.7) brandpuntsafstand en 70 mm diafragma creëer je prachtige heldere beelden. De telescoop wordt standaard geleverd met 2 lenzen (25mm en 10mm) en een Barlow Lens. De Barlow lens zorgt voor een extra vermenigvuldiging van de magnificatie van 3x bovenop beide 25mm en 10mm lenzen.
Ook wordt de telescoop standaard geleverd met een Finder Scope (het kleine kijkertje bovenop de telescoop). Een Finder Scope wordt gebruikt voor het lokaliseren van hemellichamen voordat je deze door de telescoop lens zelf bekijkt. Met de Finder Scope kan je nog makkelijker weten dat je de telescoop op de juiste plaats richt.
Bij de telescoop wordt bovendien een verstelbaar statief geleverd. Zo kan je hem in hoogte verstellen zodat mensen van alle lengtes er gebruik van kunnen maken. Doordat het statief is gemaakt van goede stevige materialen staat de telescoop altijd stevig en stabiel op de grond.
Gebruik je de telescoop even niet meer? Berg hem dan makkelijk op in de meegeleverde opbergtas. Met deze tas kun je de telescoop ook makkelijk vervoeren.
Hoe bereken je de magnificatie van een telescoop? De magnificatie van een telescoop bereken je door de brandpuntsafstand te delen door de milimeters van de lenzen. In dit geval dus bijvoorbeeld 400 mm / 10mm = 40. Dit betekend dat met de 10mm lens er een magnificatie is van 40x. Als je hierbij dan ook nog de Barlow lens gebruikt vermenigvuldig je dit met nogmaals 3x, oftewel een totale magnificatie van 120x.
Met de 25mm lens heb je dus een magnificatie van 16x (400/25) en 48x met de Barlow Lens (16×3). Deze magnificaties zijn ideaal voor de beginnende sterrenkijker. Mocht je naar verloop van tijd een grotere magnificatie willen dan hoef je niet een geheel nieuwe telescoop aan te schaffen. Je kan dan namelijk ook enkel een andere lens kopen. Deze zijn los verkrijgbaar in ons assortiment.
Hoe groot is de telescoop? De telescoop heeft een lengte van 30 centimeter (van lens tot uitgang) en is 12 centimeter in diameter. Het statief heeft daarnaast een maximale hoogte van 135 centimeter en een minimale hoogte van 40 centimeter. Het statief is verstelbaar en vast te zetten op alle afmetingen binnen deze twee hoogtes.
De afmeting van de opbergtas is 63x21x12.5 centimeter en het totale gewicht is zo’n 2.3 kg voor alle onderdelen + de opbergtas.