Explore Scientific – Optolong 1,25″ – Deep-Sky Luchtvervuilingsfilter voor Telescoop

215,10

Meer informatie

  • Vandaag besteld = Morgen in huis
  • Gratis verzending
  • 30 dagen bedenktermijn

L-eXtreme filter voor deep-sky nevelfotografie vanuit de stad
De gestage uitbreiding van steden en de daarmee gepaard gaande lichtvervuiling zijn een groeiend probleem geworden voor alle astrofotografen. De gebruikelijke oplossingen voor dit probleem kunnen duur zijn en omvatten de aankoop van een monochrome camera, verschillende soorten smalbandfilters en een filterwiel.
Vooral met goedkope maar snelle Newtontelescopen, ED-refractors met dubbele lens of zelfs achromaten openen deze filters geheel nieuwe mogelijkheden voor het vastleggen van astronomische beelden van hoge kwaliteit, zelfs in de lichtvervuilde stad. CMOS-camera’s kunnen dus beelden leveren zoals monochroomcamera’s. Deze nieuwe generatie filters maakt verbazingwekkende astrofoto’s mogelijk rechtstreeks vanuit de zwaar door licht vervuilde stad met al haar kunstmatige lichtbronnen. De dubbele smalbanddoorlaat voor de golflengten van O-III en H-alfa en de bijna volledige verzwakking van de interfererende lichtbronnen door deze nieuwe filters maken ze tot een ideale oplossing.
L-eXtreme beschrijving
L-eXtreme is een 7 nm smal dubbel bandpassfilter dat kan worden gebruikt met one-shot kleurencamera’s zoals DSLR’s (digital single-lens reflexcamera’s), kleuren CMOS- en monochrome CCD-camera’s. De eenvoud en kosteneffectiviteit van dit filter stelt amateurs in staat de zwakke emissienevels te fotograferen, zelfs aan een heldere, sterk met licht vervuilde hemel. Het L-eXtreme filter is de betere keuze voor snelle optische systemen tegen een concurrerende prijs. Het filter isoleert de H-alfa en O-III emissielijnen van nevels, waardoor het contrast en de signaal-ruisverhouding tussen de nevel en de achtergrond maximaal is. Het ontwerp van ons L-eXtreme filter is een technische innovatie onder de filters. Voor astronomen die in sterk met licht vervuilde gebieden wonen, of na het opkomen van de maan, is de L-eXtreme een zeer goede keuze.
Hoofdtoepassingen en prestaties
Deze nieuwe generatie filters maakt verbazingwekkende astrofoto’s mogelijk rechtstreeks vanuit de door licht vervuilde stad met al haar kunstmatige lichtbronnen. De smalbanddoorlaat voor de golflengten van O-III en H-alfa en de bijna volledige verzwakking van de interfererende lichtbronnen maakt de noodzaak voor dure telescopen overbodig. Nee, vooral met goedkope maar lichtsterke Newtontelescopen, ED-refractors met dubbele lens of zelfs achromaten openen deze filters geheel nieuwe mogelijkheden voor het vastleggen van astronomische beelden van hoge kwaliteit. Bovendien kunnen CMOS-kleurencamera’s met behulp van deze filters een beeldkwaliteit leveren die die van CCD-monochroomcamera’s benadert.
WAARSCHUWING: Deze nevelfilters zijn niet geschikt voor observatie van de zon. KIJK NIET NAAR DE ZON MET DIT FILTER. U zult BLIND worden als u geen acht slaat op deze waarschuwing.
Coatingtechnologie
Meerlaagse antireflecterende coating van het optische substraat. Het L-eXtreme filter maakt gebruik van een precisiecoating op basis van ion-geassisteerde afzettingstechnologie om duurzaamheid en krasbestendigheid te garanderen, alsmede stabiliteit op CWL (centrale golflengte) die niet wordt beïnvloed door temperatuurveranderingen. Absolute precisie en homogeniteit van de coatings, alsmede maximale waarden voor transmissie in de passband en optische dichtheid in het off-band bereik zijn gegarandeerd voor alle filters.
KENMERKEN
Professionele fotografische filter voor astronomie
Verbetert het contrast bij het fotograferen van deep-sky objecten
Ideaal voor het onderdrukken van extreme lichtvervuiling
Voor opnamen zelfs van extreem lichtvervuilde gebieden
Dubbel smalbandfilter met hoge transmissie voor O-III en H-alfa-lijnen
Vereist geen zeer grote of extreem dure telescopen
Uitstekende resultaten, zelfs met goedkope Newtontelescopen, ED-refractors met dubbele lens of zelfs achromaten
Het L-eXtreme filter is de betere keuze voor snelle optische systemen.
CMOS-kleurencamera’s kunnen een beeldkwaliteit leveren die die van CCD-monochroomcamera’s benadert
Filterdiameter: 1,25 inch / 31,7 mm
Schroefdraad: M28x0,6 mm
Geselecteerd optisch glasmateriaal
Spectrum: 300-1000 nm off-band-blokkering: > 99 %
Oppervlaktekwaliteit: 60/40 (zie MIL-O-13830)
Fijn optisch gepolijst om te zorgen voor een nauwkeurig 1/4 golffront en maximaal parallellisme over beide oppervlakken
Hoge transmissie bij de belangrijkste emissielijnen van de nevel (d.w.z. H-alfa 656 nm en OIII 496 nm & 500 nm).