Bresser Telescoop – Messier Nano NT-114/500 AZ – Ideaal Op Locatie

170,00

Meer informatie

  • Vandaag besteld = Morgen in huis
  • Gratis verzending
  • 30 dagen bedenktermijn

De Bresser Messier NT-114/500 AZ Nano telescoop is de perfecte combinatie van een grote spiegel en een kort brandpuntsafstand. De ervaren waarnemer, die ontdekt heeft dat lichtverzameling een belangrijkere factor is dan vergroting, zal vooral de grote spiegel van 114 mm op prijs stellen. In het oculair kan voldoende licht worden gereflecteerd om zelfs de verste objecten in ons zonnestelsel tot in detail te kunnen zien. Door de compacte afmeting is hij ook erg geschikt om me te nemen op reis.
De telescoop wordt geleverd met een breed scala aan accessoires en wordt bijna volledig voor gemonteerd geleverd zodat men nagenoeg direct kan beginnen met observeren. De Bresser Nano AZ montering is een lichte tot middelzware azimutale montering met statief die ontworpen is om kleine tot middelgrote refractors zoals de AR-90s, AR-102s, AR-102xs en de ED-80 APO snel en gemakkelijk te kunnen plaatsen. Lichtgewicht en snelle, kleine newtonians passen ook goed bij de Bresser Nano AZ montering. Zolang de telescoop niet meer dan 8 kilo weegt en voorzien is van een Vixen-Style zwaluwstaart. Het roestvrijstalen statief dat standaard bij de Bresser Nano AZ wordt geleverd, heeft verstelbare poten en een brede voetafdruk, waardoor het statief zeer stabiel is. De meegeleverde accessoire plaat wordt ingenieus vergrendeld tegen de binnenkant van de statiefpoten zodat het statief nog verder vast gezet wordt en trillingen tot een minimum te perkt worden.
Wilt u vastleggen wat u ziet? Met de meegeleverde smartphonehouder kunt u met uw smartphone eenvoudig opnamen maken van hemellichamen – zoals door een telelens! Met de bijgeleverde camera-adapterring (M42x0.75mm T2 draad) kan ook een DSLR- of CCD-camera op de focuser bevestigd worden om hoge resolutie foto’s van de Maan vast te leggen met behulp van korte belichtingstijden. Voor het koppelen van een DSLR is wel een optionele T-2 nodig, deze is per cameramerk verschillend.
Kenmerken
– Hoogwaardige en compacte reflector telescoop
– Richfield telescoop
– Ideaal voor op locatie
– Grote secondaire spiegel van 40 mm
– Gebruiksvriendelijke Bresser Nano AZ montering
– Telescoop wordt bijna voor gemonteerd geleverd
– Optiek met beperkte diffractie voor ideale scherpte en contrast
– Vergroting met bijgeleverde accessoires: 20x
– Maximale zinvolle vergroting van 228x
– Brandpuntsafstand 500 mm
– Diafragmaverhouding f/4,4
– RVS Veldstatief
– Oculairdiameter 31,7mm (1.25 “)
Leveringsomvang
– 1x Bresser Messier NT-114/500 OTA
– 1x Bresser Nano AZ Montering
– 1x RVS Statief met accessoire plaat
– 1x Bresser Super Plössl 26 mm
– 1x Red Dot Finder (zoeker)
– 1x Zenitprisma 31,7 mm (1,25”)
– 1x Adapter voor smartphones
– 1x Camera Adapter Ring T2 Draad (M42 x 0,75 mm)
– 1x Astrosoftware
– 1x Draaibare sterrenkaart
– 1x Handleiding (EN/DU)