Bresser Telescoop – Pollux 150/750 – Met Zonnefilter en Smartphonehouder

278,95

Meer informatie

  • Vandaag besteld = Morgen in huis
  • Gratis verzending
  • 30 dagen bedenktermijn

De Bresser Pollux 150/750 wordt geleverd met een hoogwaardig zonnefilter voor veilige observatie van zonnevlekken, zonsverduisteringen en planeettransities. De grote spiegel met een korte brandpuntsafstand maakt de observatie van veel hemellichamen mogelijk. Met deze zeer lichtsterke wide-field telescoop kunnen veel objecten waargenomen worden. Waaronder natuurlijk ook de maan en planeten. Deze worden zeer gedetailleerd weergegeven. Met de equatoriale montering kan elke gebruiker uit de voeten met deze telescoop. Met de meegeleverde smartphone camera adapter kunnen foto’s gemaakt worden.
De Bresser Pollux 150/750 is ook uitgerust met een grote 2 inch focuser die het gebruik van 2 inch oculairen met nog grotere gezichtsvelden mogelijk maakt. Met de meegeleverde oculairadapter van 2 inch naar 1,25 inch kunnen alle 1,25 inch oculairen worden gebruikt. Deze telescoop is uitgerust met een hoogwaardige parabolische primaire spiegel. Dit biedt een veel hogere beeldkwaliteit in scherpte en contrast dan bij een vergelijkbare telescoop met een eenvoudige sferische spiegel. Bovendien heeft deze telescoop een bijzonder grote 55 mm secundaire spiegel voor een ideale verlichting van het beeldveld.
Om objecten te volgen kan de EQ3 montering uitgebreid worden met de optionele 4951400 Bresser RA volgmotor voor EQ3 monteringen.
Geschikt voor
Maanwaarnemingen
Planeetwaarnemingen
Lichtsterke nevels en deepsky objecten
Kenmerken
– Telescoop voor nacht- en zonnewaarneming
– Parabolische Newton Reflector
– Maximale zinvolle vergroting van 300x
– Diameter spiegel: 150 mm
– Brandpuntsafstand: 750 mm
– Lichtsterkte: f/5
– Grote 55 mm secundaire spiegel
– Equatoriale EQ-3 montering
– 2 Inch focuser met adapter naar 1,25″