De Levenhuk LabZZ TK50 Telescoop is een compacte achromatische refractor ontworpen voor kinderen. Je kunt deze telescoop gebruiken om de maan en aardse objecten te bekijken. Met deze telescoop kun je ook enkele heldere sterren en planeten van het zonnestelsel zien, maar alleen onder ideale omstandigheden (details zullen onzichtbaar zijn). Het is een telescoop voor maanwaarnemingen, die een goed overzicht en een fatsoenlijke beeldresolutie biedt.
Het belangrijkste voordeel van deze telescoop ten opzichte van veel andere kindermodellen is zijn ultracompactheid. Het is een kleine optische buis met een korte focus die op een tafelstatief is gemonteerd. Deze telescoop is handig te vervoeren en op te bergen. Je kunt de Levenhuk LabZZ TK50-telescoop net zo gemakkelijk hanteren als een spotting scope. Hij kan omhoog, omlaag, naar links en naar rechts worden gedraaid.
De telescoop wordt geleverd met alle accessoires die nodig zijn voor observaties, dus het kan een perfect cadeau zijn. Bovendien wordt de koffer voor transport en opslag meegeleverd. De koffer is gemaakt van duurzaam plastic en heeft een handig handvat. In deze koffer past je complete telescoopopstelling.
Kenmerken:
Kleine, lichtgewicht telescoop op tafelstatief
Korte focus, breed gezichtsveld en duidelijk beeld van de maan
Kan worden gebruikt als spotting scope voor aardse waarnemingen
Uitgebreide set – je hoeft niets apart aan te schaffen
Handige koffer voor vervoer en opslag
De kit bevat:
Optische telescoopbuis
6 mm oculair
20 mm oculair
1,5x oprichtend oculair
90° diagonale spiegel
Azimuth bevestiging
Tafelmodel aluminium statief
Kunststof koffer
Gebruiksaanwijzing en levenslange garantie