Maan, planeten, deep-sky objecten; met de BRESSER FirstLight MAK 100/1400 telescoop kunt u genieten van al het moois aan de nachthemel. U hoeft niet per se naar een verlaten plek zonder lichtvervuiling om dit te doen. U kunt ook compacte en heldere objecten uit de stad bekijken. Richt de telescoop en bewonder prachtige planetaire nevels of fascinerende bolvormige sterrenhopen. Anderzijds heeft de Maksutov met 1400 mm een lange brandpuntsafstand en een goede lichtverzamelcapaciteit. Tegelijkertijd is hij zeer compact en heeft hij geen waarneembare kleurafwijking. Met een lensdiameter van 100 mm, laat het diafragma veel licht in de tubus. Voor een betere oriëntatie en natuurobservatie overdag gebruikt u de 90° omkeerlens, die een rechtopstaand en zijdelings correct beeld oplevert.
Oculair
De telescoop bevat een hoogwaardig Plössl-oculair met een brandpuntsafstand van 25 mm. Dit geeft u 56x vergroting; perfect voor het verkennen van de planeten en de maan.
Fotografie
Als u een bijzonder schouwspel wilt vastleggen door de Maksutov-telescoop, kunt u uw telefooncamera gemakkelijk positioneren met de smartphonehouder. Zo kunt u uw nachtelijke kiekjes van de sterrenhemel delen met familie, vrienden en andere astronomieliefhebbers.
Montering
De telescoop staat stabiel op het meegeleverde statief. Met het twee-assige mechanisme van de equatoriale EQ3-montering compenseert u de draaiing van de aarde door eenvoudig handmatig volgen. Zo kunt u de maan, planeten, nevels etc. precies volgen langs de nachthemel. Het statief kan gemakkelijk in hoogte worden versteld en is uitgerust met een praktische plankje voor uw accessoires.
Maak van de BRESSER FirstLight MAK 100/1400 telescoop uw onmisbare metgezel op heldere nachten.
KENMERKEN
Optisch ontwerp: Maksutov
Diameter objectief: 100 mm
Lange brandpuntsafstand: 1400 mm / goede lichtverzamelcapaciteit
Incl. Plössl-oculair: 25 mm
Vergroting met accessoires inbegrepen: 56x
Montering: EQ3, equatoriaal
Eenvoudige handmatige tracering
90°- Omkeerlens voor een rechtopstaand en lateraal correct beeld
Incl. Smartphonehouder
Incl. in hoogte verstelbaar statief met accessoireplankje
LEVERINGSOMVANG
Telescopische tubus
EQ3-montering
Statief
Smartphonehouder
Plössl-oculair: 25 mm
Omkeerlens
Instructies incl. garantiebewijs