Bresser Messier 6 Inch 150/1200 Planeten Dobson
Een geweldige dobson met net even wat meer brandpuntsafstand. Nu inclusief een hoogwaardig zonnefilter voor veilige observatie van bijvoorbeeld zonnevlekken. De Bresser Messier 6 inch Planeten Dobson is iets heel bijzonders. Ondanks zijn lage prijs biedt hij een verscheidenheid aan functies en hoge kwaliteit. Met een opening van 150 mm en een brandpuntsafstand van 1200 mm is deze telescoop uitermate geschikt voor het waarnemen van de maan en de planeten. Kraters en groeven van de maan en de snel wisselende schaduwen zijn zeer mooie en uitdagende observatiedoelen. Saturnus met zijn indrukwekkende ring, Jupiter met zijn wolkenbanden en de beweging van zijn goed zichtbare manen, de sikkelvorm van Venus en de rode kleuren van Mars zijn goede voorbeelden van waar deze telescoop voor gebruikt kan worden. Door de lange basisbrandpuntsafstand kun je met deze telescoop gemakkelijk de hoge vergrotingen bereiken die hiervoor nodig zijn. Kortom, dit is een telescoop die in de eerste plaats bedoeld is voor gedetailleerde observatie. Toch kunnen ook heldere deepsky objecten, zoals de Orionnevel, worden geobserveerd.
Ook fotografie is met deze telescoop geen probleem. Een ander groot voordeel van deze telescoop: als je foto’s wilt maken, kun je de hoogtewielen gewoon uit de buis schroeven en ze op een EQ-mount zetten met een optioneel verkrijgbare zwaluwstaart. Zo staat niets meer in de weg om de hobby astrofotografie te ontdekken. De meegeleverde oculairadapter heeft de universele T2-schroefdraad (M42x0,75mm), waaraan bijna elke standaardcamera kan worden bevestigd. Alleen de camera specifieke T2-adapterring is extra nodig. Uiteraard kunnen ook gangbare USB-planeetcamera’s met 1,25 inch of 2 inch stekkerdiameter direct met deze telescoop worden gebruikt.
Met de standaard uitrusting kan direct gestart worden met observeren. Een optische 6×30 zoeker en een 25mm Super Plössl oculair worden meegeleverd. Voor wie de telescoop zo compact mogelijk wil vervoeren, maakt de nieuwe 6” Bresser Messier Planeten Dobson het heel eenvoudig, De rockerbox kan in een paar eenvoudige stappen worden gedemonteerd, omdat de onderdelen met metalen snelkoppelingen worden geassembleerd. Zo wordt een omvangrijke rockerbox snel een handig plat pakket.
Let op: newton reflectortelescopen zijn zeer goed geschikt voor astronomische waarnemingen aan de sterrenhemel, maar zijn niet goed geschikt voor het observeren van de natuur en het landschap gedurende de dag.
Kenmerken
– Telescoop voor nacht- en zonobservatie
– Hoogwaardige Bresser Newton optiek
– Telescoop voor planeten, maan, dubbele sterren en planetaire nevels.
– Zonwaarneming door bijgeleverde zonnefilter mogelijk
– Spiegeldiameter van 150 mm
– Brandpuntsafstand van 1200 mm
– Diafragmaverhouding van F/8
– Stabiele en soepele 2 inch 50.8mm Rack en Pinion focuser
– Hoofdspiegel van speciaal glas met lage thermische uitzetting
– Gemakkelijk te verplaatsen metalen buis voor het balanceren
– Demontabele rockerbox met accessoire bakje
– Buismontage op hoogtewielen met behulp van buisklemmen
– Gebruik van optiek ook op andere mounts
– Kijkhoogte op het zenit ongeveer 115 cm (geschikt voor kinderen en tieners)