De Bresser Messier AR-80/640 AZ Nano Lenzentelesoop
Hoewel een opening van 80 mm op papier niet veel lijkt, ontvangt de BRESSER NANO AR-80/640 AZ 31% meer licht dan een vergelijkbare 70 mm refractor. Het is een richfield telescoop met hoogwaardige achromatische optiek en een kort brandpuntsafstand van 640 mm. Erg geschikt om me te nemen op reis.
De telescoop wordt bijna volledig voor gemonteerd geleverd met een breed scala aan accessoires, zo kan men snel beginnen met observeren. De Bresser Nano AZ montering is een lichte tot middelzware azimutale montering met statief die ontworpen is om kleine tot middelgrote refractors zoals de AR-90s, AR-102s, AR-102xs en de ED-80 APO snel en gemakkelijk te kunnen plaatsen. Lichtgewicht en snelle, kleine newtonians passen ook goed bij de Bresser Nano AZ montering. Zolang de telescoop niet meer dan 8 kilo weegt en voorzien is van een Vixen-Style zwaluwstaart. Het roestvrijstalen statief dat standaard bij de Bresser Nano AZ wordt geleverd, heeft verstelbare poten en een brede voetafdruk, waardoor het statief zeer stabiel is. De meegeleverde accessoire plaat wordt ingenieus vergrendeld tegen de binnenkant van de statiefpoten zodat het statief nog verder vast gezet wordt en trillingen tot een minimum te perkt worden.
Wilt u vastleggen wat u ziet? Met de meegeleverde smartphonehouder kunt u met uw smartphone eenvoudig opnamen maken van hemellichamen – zoals door een telelens! Met de bijgeleverde camera-adapterring T2 kan ook een DSLR- of CCD-camera op de focuser bevestigd worden om hoge resolutie foto’s van de Maan vast te leggen met behulp van korte belichtingstijden. Hiervoor is optioneel alleen een cameraspecifieke T2-adapterring nodig.
Kenmerken
– Hoogwaardige en compacte refractortelescoop
– Richfield telescoop
– Ideaal voor op locatie
– Gebruiksvriendelijke Bresser Nano AZ montering
– Telescoop wordt bijna voor gemonteerd geleverd
– MgF2-gecoate optiek
– Vergroting met bijgeleverde accessoires: 25x
– Maximale zinvolle vergroting van 160x
– Brandpuntsafstand 640 mm
– Diafragmaverhouding f/8
– RVS Veldstatief
– Oculairdiameter 31.7mm (1.25 “)