Omschrijving
De Odisus® Canon Telescoop is een spiegeltelescoop van het Newton-type met een openingsdiameter van 76 mm en een brandpuntsafstand van 700 mm. De combinatie van spiegeldiameter en brandpuntsafstand levert een zeer bevredigende beeldweergave op. Het instrument beschikt over een zeer goed opvangvermogen aangezien het niet minder dan 118 keer meer licht kan opvangen dan het blote oog, dit maakt het mogelijk om zowel het stelsel van Jupiter met zijn vier grote Galileïsche manen als de ring van Saturnus of de ontelbare kraters van onze Maan te onderscheiden, Zeer gemakkelijk te richten en rijk aan details, de Maan is het prioritaire doelwit voor de beginner! Dit type telescoop opent zelfs de weg naar het Andromedastelsel of de grote Orionnevel.
Haal je eerste ster!
De telescoop wordt geleverd met een x2 multiplier (barlow lens) die een dubbele globale zoom mogelijk maakt tot 350x (2×175) en met 3 oculairen: 20mm, 12,5mm en 4mm. Een spotting scope onderaan de romp maakt het gemakkelijk om naar een bepaald deel van de hemel te richten.
Deze telescoop is ideaal voor een gemakkelijke start in amateurastronomie. Een geweldig cadeau voor kinderen en volwassenen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, dat bovendien zeer eenvoudig en snel in elkaar te zetten is: het opzetten van het statief en het instellen van de telescoop zal niet erg ingewikkeld blijken te zijn.
TELESCOOP KENMERKEN
Merk: Odisus®
Optische structuur: Newton type reflector
Bevestiging: Azimutaal
Diameter (mm): 76mm
Brandpuntsafstand (mm): 700mm
Maximale vergroting: 350x
Oculairen: 1 x H20mm (35x) / 1 x H12,5 mm (56x) / 1 x SR4mm (175x)
Telescoop 5×24
Vermenigvuldigingsfactor (Barlow): 2x
Hoogte statief: 85 cm-140 cm
Gewicht: ~5kg
Handleiding: In het Engels