verrekijker op een statief monteren

Hoe verrekijker op een statief monteren?

Heb je een verrekijker met een vergroting van 10 of hoger aangeschaft? Dan kun je deze vrijwel niet gebruiken zonder dat er trillingen in beeld komen. Er geldt: hoe hoger de vergroting, hoe meer trillingen ontstaan. Gelukkig kun je de stabiliteit verbeteren door de verrekijker op een statief te monteren. Zo heb je geen last meer van vermoeide handen en ook de trillingen zijn compleet verdwenen! 

Wil je jouw verrekijker op een statief monteren, maar weet je niet hoe je dit moet doen? Gebruik ons handige stappenplan en creëer een stabiele kijkervaring. 

Past iedere verrekijker op hetzelfde statief?

Het zou erg makkelijk zijn als iedere kijker op hetzelfde statief geplaatst zou kunnen worden. Helaas is dit niet het geval. Voordat je zomaar een statief aanschaft, is het belangrijk om te controleren of de kijker überhaupt over een statiefaansluiting beschikt. Deze vind je in de meeste gevallen onder het logo van de kijker. 

Wanneer je verrekijker een statiefaansluiting heeft, is het belangrijk om een bijpassend statief van hetzelfde merk aan te schaffen. 

Hoe verrekijker op een statief monteren?

Heb je het juiste statief voor jouw kijker gevonden? Dan kun je aan de slag! Volg ons simpele stappenplan om de verrekijker op het statief te monteren.

Stap 1: Juiste statief selecteren

Het allerbelangrijkste is dat je een statief selecteert dat past bij jouw verrekijker. Schaf een statief aan dat compatibel is met het merk, gewicht en grootte van de kijker. 

Stap 2: Passend statiefadapter

Merken hebben vaak hun eigen systeem voor het monteren van de kijker op het statief. Lees daarom altijd goed de handleiding door voordat je aan de slag gaat. 

In de meeste gevallen plaats je de kijker op het statief met behulp van een statiefadapter. Deze wordt vaak meegeleverd bij het statief. Deze adapter gebruik je als koppelstuk tussen de verrekijker en het statief. 

Om deze adapter te monteren, moet je een statiefplaat tussen de verrekijker en het statief plaatsen. Deze statiefplaat wordt, indien anders vermeld, ook meegeleverd bij het statief. Monteer deze volgens de instructies in de handleiding. 

Stap 3: Plaatsing van de verrekijker

Wanneer je het statiefadapter en de statiefplaat hebt gemonteerd, kun je de verrekijker eenvoudig op het statief plaatsen. Je kunt de kijker stevig vastzetten zodat deze er niet af valt. Gebruik hier niet al te veel kracht voor, anders kun je schade aanbrengen.

Stap 4: Balans vinden

Nu de verrekijker gemonteerd is op het statief is het belangrijk om de juiste balans te vinden. Zorg dat de verrekijker stabiel staat en op de juiste manier is uitgelijnd voor het perfecte beeld. 

Stap 5: Testen en klaar!

Controleer of de verrekijker goed vastzit aan het statief. Is dit het geval? Dan ben je helemaal klaar! 

Ben je op zoek naar een verrekijker met statief? Of zoek je een telescoop op een statief? In ons assortiment vind je diverse soorten verrekijkers voor vogelspotten, jacht en meer! Ook bieden we losse statiefadapters en andere accessoires voor je verrekijker

Gratis verzending

Op alle bestellingen vanaf €20

30 dagen bedenktijd

Niet goed geld terug

Service

Vandaag besteld = Morgen in huis

Veilig betalen

PayPal / MasterCard / iDEAL