iPhone als verrekijker gebruiken

iPhone als verrekijker gebruiken: hoe werkt het?

Wil je je iPhone als verrekijker gebruiken, maar vraag je je af of dit wel mogelijk is? Tegenwoordig kun je met de nieuwste smartphones heel ver inzoomen. Met de nieuwste iPhone 15 Pro Max kun je tot 6x inzoomen terwijl het een optimale beeldkwaliteit behoudt. Ook kun je kleuren filteren, contrasten toevoegen en het beeld scherper maken. Maar er zijn meer mogelijkheden, zoals digiscoping met een smartphone. Lees hier alles over een iPhone als verrekijker gebruiken!

Hoe iPhone als verrekijker gebruiken?

De nieuwste smartphones bieden de optie om heel ver in te zoomen met de camera. Dit is handig voor als je details goed wilt vastleggen. Bovendien is het ook mogelijk om een vergrootglas in te schakelen om in te zoomen op objecten. 

Toch is dit niet de enige mogelijkheid om een iPhone te gebruiken tijdens het vogelsspotten of een andere activiteit. Wanneer je in het bezit bent van een verrekijker, kun je deze combineren met jouw smartphone. Door een telefoonhouder aan de kijker te bevestigen, is het mogelijk om ver ingezoomde foto’s te maken. 

Digiscoping met een smartphone

Ga je binnenkort vogelsspotten en wil je de vogels graag fotograferen? Je kunt natuurlijk een professionele camera meenemen, maar dit is niet noodzakelijk. Je kunt namelijk door digiscoping vogels van veraf fotograferen met je iPhone. 

Wat is digiscoping?

Digiscoping is het fotograferen door een spotting scope of verrekijker. Dankzij de hoge vergroting van de spotting scope of verrekijker is het mogelijk om dieren of objecten dichterbij te halen. Veel dichterbij dan wanneer je enkel je iPhone gebruikt. 

Veel vogelaars gebruiken digiscoping om foto’s van vogels te maken zonder dat ze gestoord worden door geluiden van een camera. Daarnaast komt digiscoping niet alleen van pas tijdens het vogelspotten, maar is het ook ideaal voor als je op safari gaat en van veraf wilde dieren wilt fotograferen. 

Hoe werkt digiscoping met een iPhone?

Om je iPhone als verrekijker te gebruiken voor digiscoping, heb je een speciale adapter of verbindingsstuk nodig. Deze kun je eenvoudig bevestigen aan je verrekijker. Ook is het mogelijk om een camera aan de kijker vast te maken. Vraag je je af wat voor adapter je nodig hebt? We raden aan om voor een adapter te kiezen met hetzelfde merk als je verrekijker. Zo weet je zeker dat deze past. Bekende verrekijker merken zijn Bresser, Kowa en Vortex.

Gratis verzending

Op alle bestellingen vanaf €20

30 dagen bedenktijd

Niet goed geld terug

Service

Vandaag besteld = Morgen in huis

Veilig betalen

PayPal / MasterCard / iDEAL